Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / ΠΑΟΚ: «Χαλιέται» ο Τζόλης και κοιτάζει το καλοκαίρι
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ: «Χαλιέται» ο Τζόλης και κοιτάζει το καλοκαίρι

ΠΑΟΚ - Τζόλης: Ο Χρήστος Τζόλης, όπως και όλος ο ΠΑΟΚ, βρίσκεται σε καθεστώς ντεφορμαρίσματος.

Είναι ένα χαρισματικό παιδί. Ο Χρήστος Τζόλης, έχει γεννηθεί με ένα εκπληκτικό ταλέντο. Από μικρό παιδί ξεχώρισε, με τα ιταλικά Μέσα να τον αποκαλούν 18χρονο πολυτελείας. «Πολύ λίγοι 18χρονοι στον κόσμο μπορούν να υπερηφανεύονται ότι έχουν στο γήπεδο την εμπειρία του Χρήστου Τζόλη, ενός Έλληνα ακραίου επιθετικού που έπαιξε πολύ καλά με τον ΠΑΟΚ στο Europa League, έχοντας σημειώσει τρία γκολ και δώσει δύο ασίστ στους έξι αγώνες των ομίλων της διοργάνωσης . Μιλάμε για έναν επιθετικό που εξελίχθηκε σημαντικά σχετικά με την αποτελεσματικότητά του (όπως αποδεικνύεται από τους αριθμούς του κατά τη διάρκεια της σεζόν). Και όχι μόνο αυτό: στα 18 του έχει ήδη 4 εμφανίσεις με την Εθνική Ελλάδας των ανδρών και ένα γκολ», γράφει η tuttomercatoweb.

Ο Χρήστος Τζόλης, έκανε πράγματα και θαύματα με αποτέλεσμα μέχρι και η Μπαρτσελόνα να τον είχε στη λίστα της. Οι γονείς του το έψαξαν για εξωτερικό οι μάνατζερ προσπαθούσαν να τους… φουσκώσουν τα μυαλά. Αυτή η ταλεντάρα, παραλίγο να… χαθεί. Τελικά ύστερα από έναν χρόνο Γερμανία επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη στις ακαδημίες του δικέφαλου. Σαν να μην έφυγε ποτέ παρέμεινε ο πρωταγωνιστής των ασπρόμαυρων και να είναι ο παίκτης που μαζί με τον Κούτσια ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα όντως ο καλύτερος παίκτης στην ηλικία του σε όλη τη χώρα. O 19χρονος που τον Αύγουστο υπέγραψε νέο συμβόλαιο δίχως buyout αισθάνεται την ανάγκη του promotion (εδώ και τώρα) προκειμένου να το εξαργυρώσει μέχρι το καλοκαίρι.

Χρήστος Τζόλης: Μπορεί να τον αποχωριστεί ο ΠΑΟΚ;

Μάλιστα, έχοντας νωπό το παράδειγμα του Γιαννούλη που δεν έφυγε το καλοκαίρι και φέτος η χρονιά «στραβώνει» έχει πρεσαριστεί υπέρ του δέοντος, «τσαλακώνοντας» την ψυχολογία του. Ο Ολαφ Ρέμπε που πρόσφατα είχε τετ α τετ με τον Χρήστο Τζόλη με αντικείμενο συζήτησης την ψυχολογία, αγωνιστική επίδοση του «μικρού» και το μέλλον του στον ΠΑΟΚ. Μέλλον το οποίο δε διαγράφεται να περιλαμβάνει τον Τζόλη, μετά το καλοκαίρι, στον ΠΑΟΚ καθώς είναι ένα από τα «καυτά» ονόματα στην πιάτσα των agent.

Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που διέκοψε τη συνεργασία του με τον Νίκο Κλιτσίδη που τον εκπροσωπούσε ως τώρα. Ο 19χρονος επιθετικός άκουσε τις παροτρύνσεις των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και πήρε… διαζύγιο με τον Κλιτσίδη. Ο «μικρός» έκανε πράξη το ένα σκέλος της επιθυμίας της ομάδας του, αλλά αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το δεύτερο που ήταν να υπογράψει συνεργασία με τον Ζήση Βρύζα! Όπως είναι γνωστό ο ΠΑΟΚ κάνει αρκετές δουλειές με το γραφείο Βρύζα-Διαμαντόπουλου, αλλά ο Τζόλης δεν θέλει-προς το παρόν τουλάχιστον- να υπογράψει πουθενά.

Χρήστος Τζόλης: Ντόρτμουντ και Χοφενχάιμ τον… χαζεύουν

Ο ΠΑΟΚ από την άλλη διαφημίζει τον Τζόλη σε ομάδες του εξωτερικού με την ελπίδα να βρει ομάδα να τον πουλήσει. Τον έχει κοστολογήσει στα 10 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μέχρι τώρα οι ενδιαφερόμενες ομάδες δεν είναι διατεθειμένες να δώσουν παραπάνω από 7 εκατ. ευρώ. Έχει ακουστεί ότι τον Τζόλη παρακολουθούν Ντόρτμουντ και Χοφενχάιμ, αλλά επίσημη πρόταση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει. Ποιο γραφείο όμως θα εκπροσωπήσει τον 19χρονο επιθετικό τη στιγμή που δεν έχει μάνατζερ. Θα το πράξει ο ΠΑΟΚ με την ανοχή του παίκτη ή θα του υποδειχθεί κάποιο άλλο γραφείο μάνατζερ;

Χρήστος Τζόλης: Ποιον θαυμάζει, το αγαπημένο του γκολ

Ο Χρήστος Τζόλης, που έγινε από τη μία μέρα στην άλλη βασικός αλλά και… πρωταγωνιστής, έχοντας ήδη χριστεί και διεθνής με την Εθνική Ελλάδα, μίλησε λίγες μέρες πριν για όλα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα FORZA.

Πώς ήταν ο κόσμος σου ακριβώς έναν χρόνο πριν;

“Έπαιζα στην Κ19, είχα υπογράψει τον Οκτώβριο το πρώτο μου επαγγελματικό συμβόλαιο και είχα βάλει όρο να πάρω δύο διαρκείας, για να πηγαίνω στο γήπεδο με τον αδερφό μου να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ. Εννοείται πως έκανα όνειρα να παίξω στον ΠΑΟΚ, σε μεγάλα παιχνίδια, σε γεμάτη Τούμπα, περίμενα κάποια στιγμή ότι θα κάνω προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, αλλά αυτό που έγινε, σίγουρα δεν το περίμενα. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα…».

 Χρήστος Τζόλης

Πρέπει να είσαι ένας από τους ελάχιστους που θα έχουν να θυμούνται ευχάριστα το 2020!

«Πραγματικά, το 2020 για μένα ήταν η καλύτερη χρόνια μέχρι τώρα!».

Φέτος το κοντέρ έχει γράψει 21 αγώνες, 8 γκολ, 5 ασίστ. Πως σου φαίνεται;

«Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, είχα κάνει καλή προετοιμασία. Περίμενα να ξεκινήσω καλά, αλλά όχι κι έτσι! Ελπίζω να γίνω ακόμη καλύτερος…».

Έχεις κάνει ήδη τόσα πολλά στο γήπεδο, αλλά δεν έχεις παίξει ακόμη με κόσμο στις κερκίδες! Τρελό δεν είναι;

«Είναι απίστευτο… Έχω παίξει σχεδόν 30 αγώνες με τη μεγάλη ομάδα και δεν έχω παίξει με κόσμο, δεν μπορώ να το πιστέψω! Βάζεις γκολ και δεν υπάρχει κόσμος να το πανηγυρίσεις μαζί του, λείπει αυτή η ένταση… Πάντως αυτή η κατάσταση στην αρχή με βοήθησε, δεν είχα τόσο άγχος. Ξέρεις, στο ένα λάθος μπορεί να υπάρξει δυσφορία, ήταν κρίσιμα τα πρώτα παιχνίδια… Η αλήθεια είναι ότι περιμένω πως και πως να παίξουμε με κόσμο στην Τούμπα».

Θυμήσου τις μέρες που ο Φερέιρα θέλει να σε πάρει στην πρώτη ομάδα και σου ανακοινώνει ότι μπαίνεις στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ και κάνεις ντεμπούτο…

«Δεν το περίμενα! Όταν βγήκε η αποστολή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό δεν το πίστευα… Έλεγα από μέσα μου “είμαι εδώ, μ΄ αυτούς τους συμπαίκτες!” Όταν μου είπε ο προπονητής “έλα, μπαίνεις”, αγχώθηκα πολύ. Περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Ήταν μάλλον η ανταμοιβή μου για τη δουλειά που έκανα…».

Πως σε αντιμετώπιζαν οι υπόλοιποι συμπαίκτες σου;

«Με βοήθησαν πολύ, όλοι. Ο Μαουρίσιο, ο Βαρέλα, ο Μπίσε, που μου έλεγε τι να κάνω, ο Πέλκας. Όλοι ήταν δίπλα μου».

 Χρήστος Τζόλης

Κι από τον Φερέιρα, στον Γκαρσία…

«Με τον κ. Γκαρσία δούλεψα 6-7 μήνες στην Κ19, νωρίτερα ήμουν στην Κ17, ήταν ο προπονητής που με έμαθε να παίζω εξτρέμ. Γιατί εγώ ήμουν πάντα 9άρι, σέντερ φορ. Με βοήθησε πάρα πολύ, με έμαθε να παίζω άμυνα κι αυτό με βοήθησε πολύ όταν ανέβηκα στην πρώτη ομάδα. Είναι ένας προπονητής με πνεύμα νικητή, το περνάει στους παίκτες κι αυτό φαίνεται και στην Κ19. Σου θυμίζει συνέχεια ότι πρέπει πάντα να παλεύεις για κάθε μπάλα, σε κάθε αγώνα».

Τι δεν ξέρουμε για τον προπονητή Γκαρσία;

«Βλέπετε έναν σοβαρό και βλοσυρό προπονητή, αλλά είναι ένας άνθρωπος, που ξέρει να κάνει και πλάκες! Δημιουργεί ωραία ατμόσφαιρα».

Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης σου, που θαυμάζεις;

«Σίγουρα ο Βιεϊρίνια, με τα όσα κατάφερε. Πήρε Euro, είναι πολύ πετυχημένος, έχει σπουδαία καριέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ανάλογη καριέρα σαν κι αυτόν…».

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο και τι θα ήθελες να έχεις βελτιώσει;

«Το πιο δυνατό, νομίζω πως είναι το τελείωμα μέσα στην περιοχή. Θα ήθελα να βελτιώσω την ταχύτητα και την ντρίπλα. Αλλά και το παιχνίδι με το κεφάλι… Νομίζω ότι υστερώ σ΄ αυτό».

Ποιο γκολ σου δεν χορταίνεις να βλέπεις στο βίντεο;

«Αυτό με τον Αστέρα, ήταν πολύ δύσκολο!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις