Ρομά ληστεία: Απίστευτο περιστατικό εξαπάτησης

ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά ληστεία: Απίστευτο περιστατικό εξαπάτησης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Ρομά ληστεία: Έπεισαν γυναίκα στον Κολωνό ότι ήθελαν να την αποζημιώσουν για φθορές που προξένησαν στο σπίτι της και τη λήστεψαν.

09.01.2021 | 09:07

Της ζήτησαν να τους ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της, να μπουν μέσα για να την… αποζημιώσουν, τάχα, για τη φθορά που προκάλεσαν στον τοίχο της, ενώ δήθεν επισκεύαζαν ένα διπλανό σπίτι. Αντί, όμως, για την «αποζημίωση», η γυναίκα έζησε τον τρόμο της ληστείας από τρεις Ρομά. Οι τρεις… ιππότες, έπεσαν πάνω της, την χτύπησαν και της άρπαξαν τις οικονομίες! Όταν κατάφερε να συρθεί ως το τηλέφωνο, ενημέρωσε την Άμεση Δράση για την επίθεση που δέχθηκε αντί της… αποζημίωσης για τις φθορές στον τοίχο της. Ξεκίνησαν αμέσως εκτεταμένες αναζητήσεις των ληστών στην περιοχή του Κολωνού. Λίγες ώρες μετά την βάναυση επίθεση στην ιδιοκτήτρια, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν 22χρονο Ρομά με την κατηγορία της ληστείας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ειδικότερα, αναφέρει η Αστυνομία, ο ανωτέρω πρωινές ώρες, από κοινού με δύο συνεργούς του, που αναζητούνται, μετέβησαν σε οικία ηλικιωμένης ημεδαπής στον Κολωνό και με το πρόσχημα ότι είχαν προκαλέσει φθορά στον τοίχο του σπιτιού της και ότι ήθελαν να την αποζημιώσουν, την έπεισαν να τους ανοίξει τη θύρα της οικίας της. Εν συνεχεία την ακινητοποίησαν με χρήση σωματικής βίας και της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού εξιχνιάστηκε μια επιπλέον διάρρηξη-κλοπή από οικία ηλικιωμένου, από την οποία αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και τιμαλφή. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ρομά ληστεία: Έπαιξαν με την τύχη τους

Στα Ιωάννινα τέσσερις Ρομά μπήκαν σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ, «έπαιξαν» με την τύχη τους και τελικά έχασαν, καθώς έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας! Ήταν τρεις γυναίκες κι ένας άνδρας, οι οποίοι, στο Πέραμα Ιωαννίνων, παριστάνοντας τους πελάτες, «ζάλισαν» με παραπλανητικές ερωτήσεις τον υπάλληλο και ενώ κάποιες από τις γυναίκες τον απασχολούσαν, οι άλλοι άρπαξαν από τον πάγκο του πρακτορείου λαχεία αξίας 300 ευρώ και διέφυγαν. Η Αστυνομία ταυτοποίησε τους… πελάτες και ήδη η δικογραφία παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

 

Οι θερμές αγκαλιές

Αλλά και μία ηλικιωμένη στην Άρτα, έπεσε θύμα παραπλανητικών κινήσεων από δύο… διαχυτικές Ρομά, οι οποίες προσποιούμενες ότι ήταν… γνωστές της, την αγκάλιασαν και την… ελάφρυναν από μια χρυσή αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της με σταυρό. Το Τμήμα ασφαλείας της Άρτας εξιχνίασε την κλοπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της μίας εκ των Ρομά που ταυτοποιήθηκε.

Exit mobile version