Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Καιρός σήμερα: Θερμοκρασίες στα ύψη, πότε αναμένεται κακοκαιρία
ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός σήμερα: Θερμοκρασίες στα ύψη, πότε αναμένεται κακοκαιρία

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Με το δεξί έχει μπει ο καιρός στη χώρα μας το νέο έτος, καθώς οι θερμοκρασίες και το σκηνικό του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος της δεν θυμίζουν χειμώνα. Μάλιστα ο καιρός τόσο σήμερα όσο και αύριο θα θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά μέσα χειμώνα. Συγκεκριμένα αναμένεται πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες 10-15 πάνω από το κανονικό. Η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών σε ασυνήθιστα μικρά γεωγραφικά πλάτη πάνω από τη δυτική Ευρώπη και τη βορειοδυτική Αφρική, θα προκαλέσει τη μεταφορά πολύ θερμών αερίων μαζών προς την περιοχή μας.

Τοπικές βροχές προβλέπονται κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα βόρεια σε βορείων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση, στις υπόλοιπες περιοχές όμως θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα ξεπεράσει, κατά τόπους στα νότια, τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ποδηλάτης στο μοναστηράκι

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Βροχές κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο

• Η θερμοκρασία θα εξακολουθήσει να κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά στη Κρήτη θα φτάσει τους 24 βαθμούς

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στα πελάγη τα 5 με 7 μποφόρ

Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία να φθάνει σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα του meteo.gr η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι του Σαββάτου θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για αύριο, Κυριακή, 10/1/2021

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως στα δυτικά τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών βροχών στα Δωδεκάνησα μέχρι το απόγευμα. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα κεντρικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο βορειοανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στα πελάγη 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στα νότια.

Πρόγνωση του καιρού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις