Marion Ramsey πέθανε: Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Marion Ramsey πέθανε: Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα ηθοποιός

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Marion Ramsey πέθανε: Η Ramsey πέθανε στο σπίτι της, στο Λος Άντζελες, το πρωί της Πέμπτης (07/01), χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί την αιτία θανάτου

08.01.2021 | 09:39

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η Marion Ramsey, με το πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν να ανακοινώνει το θάνατό της. Η Αμερικανίδα ηθοποιός έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα υποδυόμενη την «Λούβερν Χουκς» στη σειρά ταινιών «Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» («Police Academy»). Όπως ανέφερε η διοίκησή της Roger Paul Inc στο BBC ότι η Ramsey πέθανε στο σπίτι της, στο Λος Άντζελες, το πρωί της Πέμπτης (07/01), χωρίς ωστόσο να γνωστοποιεί την αιτία θανάτου, παρά το γεγονός πως επιβεβαίωσε πως η ηθοποιός είχε πρόσφατα αρρωστήσει.

«Το πάθος της στην ηθοποιία και η διάθεσή της να μοιραστεί την καρδιά της με τον κόσμο ήταν τεράστια. Η Marion έφερε μαζί της μια καλοσύνη και ένα φως που γέμισε αμέσως ένα δωμάτιο κατά την άφιξή της. Η εξασθένιση του φωτός της είναι ήδη αισθητή από εκείνους που τη γνώριζαν καλά. Θα μας λείψει και θα την αγαπάμε για πάντα», ανέφερε η ανακοίνωση του Roger Paul Inc. Ο εκπρόσωπός της είπε ότι η Ramsey ήταν “ιδιαίτερα περήφανη” για το γεγονός ότι τα Dreamgirls του Broadway έγιναν τελικά μια μεγάλη κινηματογραφική ταινία το 2006, επειδή ήταν μία από τις τραγουδίστριες, στις οποίες βασίστηκαν οι τρεις πρωταγωνιστικοί ρόλοι του πρωτότυπου έργου του παραγωγού του Broadway, Tom Eyen.

Η Marion Ramsey στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

 Η ζωή και η καριέρα της Marion Ramsey

Η Ράμσεϊ γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβανία το 1947. Ξεκίνησε την καριέρα της στο θέατρο, με εμφανίσεις της στο Broadway με την αρχική του μορφή όσο και στις μεταγενέστερες περιοδείες του Hello, Dolly!. Πρωταγωνίστησε στην παραγωγή του 1978 «Eubie!», ένα βιογραφικό μιούζικαλ για τον διάσημο πιανίστα τζαζ Eubie Blake. Η καριέρα της Ramsey στον τηλεοπτικό και κινηματογραφικό χώρο απογειώθηκε αφού εμφανίστηκε ως guest στην επιτυχημένη κωμική σειρά «The Jeffersons» το 1976. Μετά από αυτό, εμφανιζόταν στο «Cos«, το κωμικό σκετς του Bill Cosby.

Η Ramsey αγαπήθηκε πολύ μέσα από τον ρόλο της Αξιωματικού Laverne Hooks στις έξι ταινίες της «Μεγάλης των Μπάτσων Σχολής». Ο ρόλος της Χουκς με τη γλυκιά φωνή, η οποία άλλαζε όταν χρειαζόταν να… φωνάξει,  στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή» την έκανε ιδιαιτέρως αγαπητή στους θαυμαστές των ταινιών.

Η Marion Ramsey στη «Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή»

Exit mobile version