Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

08

Δεκεμβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Σακελλαροπούλου: Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Σακελλαροπούλου: Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την ΠτΔ

Τσίπρας Σακελλαροπούλου: Την ανησυχία του για τη διαχείριση της πανδημίας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας παράλληλα σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε στην κ. Σακελλαροπούλου:«Ήθελα να καταθέσω την ανησυχία μου για την εξέλιξη της πανδημίας και κυρίως για την αδυναμία, ανεπάρκεια ενός ικανού σχεδίου να περιοριστούν οι συνέπειές της. Η χώρα μας έχει έναν τραγικό απολογισμό μέχρι τώρα, πάνω από 5.000 συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι πως σχεδόν οι 4.500 νεκροί είναι από τον Νοέμβρη και μετά.  Γνωρίζω ότι στο πλαίσιο της δυτικής δημοκρατίας ο κλασικός ρόλος της αντιπολίτευσης είναι να ασκεί κριτική στην κυβέρνηση ωστόσο όσο τα θέματα αγγίζουν την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής, ευθύνη μας είναι να καταθέσουμε και προτάσεις. Ήρθα εδώ για να καταθέσω τις σκέψεις και τις προτάσεις μου. Προτάσεις με την έννοια του επείγοντος για να αντιμετωπίσουμε αυτό που οι ειδικοί λένε ένα τρίτο πιο σφοδρό κύμα.

Κι εσείς συμμερίζεστε την ανάγκη όλοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και την δημοκρατία και κυρίως οι αναγκαίοι περιορισμοί των ελευθεριών να μην γίνουν συνήθεια. Η λογοδοσία πρέπει να είναι παρούσα παρά τους αναγκαίους περιορισμούς». Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέφερε: «Είναι πρόκληση για όλους μας πρωτίστως την κυβέρνηση αλλά και το πολιτικό σύστημα και τους πολίτες. Υπάρχει κόπωση ιδιαίτερα από τους περιορισμούς. Είναι θέμα ατομικής ευθύνης αλλά και των συλλογικών φορέων κάθε φορά να δίνουν το σωστό μήνυμα. Είναι μια πρωτόγνωρη διαδικασία παγκοσμίως, παρατηρούνται λάθη και παραλείψεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει ευθεία οδός στην αντιμετώπιση της πανδημίας».

Οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά το πέρας της συνάντησης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις