Ξύλινες πόρτες καθάρισμα: Τι να κάνετε για να μην τις καταστρέψετε

PLUS

Ξύλινες πόρτες καθάρισμα: Τι να κάνετε για να μην τις καταστρέψετε

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ειρήνη Θεοδωρίδου

Ξύλινες πόρτες καθάρισμα: Οι ξύλινες πόρτες θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση όσον αφορά στο καθάρισμα

08.01.2021 | 14:52

Ένα από τα πιο ιδιαίτερα σημεία του σπιτιού όσον αφορά στο καθάρισμα είναι οι εσωτερικές ξύλινες πόρτες. Το ξύλο χρειάζεται συγκεκριμένη αντιμετώπιση και οι πόρτες από το εν λόγω υλικό για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση και να αυξήσουν την αντοχή τους στο χρόνο είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζονται σωστά. Σε συχνή βάση αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να περνάμε τις πόρτες με ένα λεπτό πανί, ώστε να αποφεύγονται περιττές εναποθέσεις σκόνης στις επιφάνειές τους.

Για πιο βαθύ καθαρισμό πρέπει να αποφεύγουμε τα ίδια καθαριστικά με τα οποία περνάμε άλλες επιφάνειες, γιατί το ξύλο μπορεί να φθαρεί ή να απορροφήσει κάποιες ουσίες μη φιλικές και να φουσκώσει ή να χάσει τελείως τη λάμψη του. Τι χρειαζόμαστε; Μόνο δύο πράγματα: υγρό πράσινο σαπούνι και και ένα μαλακό καθαρό πανί ή σφουγγάρι. Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει και απολυμαίνει, προστατεύοντας τις ξύλινες επιφάνειες. Στη συνέχεια ξεπλένουμε μόνο με νερό και σκουπίζουμε πολύ καλά με ένα στεγνό πανί.

Εxtra tips

Εάν οι εσωτερικές πόρτες είναι κατασκευασμένες από γυαλισμένο ξύλο τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συγκεκριμένο έπιπλο ή ένα προϊόν παρθένου κεριού, το οποίο θα τρίβεται καλά σε ολόκληρη την επιφάνεια χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί.

Επίσης οι πόρτες πρέπει πάντα να πλένονται από κάτω προς τα πάνω και όχι αλλιώς.

Όσον αφορά στις λαβές και στις κλειδαριές, αυτές μπορούν να γυαλιστούν με απορρυπαντικό για ορείχαλκο ή χάλυβα σε μαλακό πανί, ανάλογα με το υλικό. Ωστόσο, είναι σημαντικό να προστατεύετε την επιφάνεια της πόρτας με ρολό χαρτιού έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με απορρυπαντικά που μπορεί να είναι πολύ επιθετικά ή ακόμη και επιζήμια.

Exit mobile version