Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Παύλος Χαϊκάλης κορονοϊός: Το εμβόλιο, ο εμβολιασμός και όλα όσα είπε ο ηθοποιός
LIFESTYLE

Παύλος Χαϊκάλης κορονοϊός: Το εμβόλιο, ο εμβολιασμός και όλα όσα είπε ο ηθοποιός

Παύλος Χαϊκάλης κορονοϊός: Κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και των συνωμοσιών, τάσσεται ο Παύλος Χαϊκάλης - "Δεν είμαι αρνητής του εμβολίου"

Ιδιαίτερες απόψεις για την πανδημία του κορονοϊού εξέφρασε ο αγαπημένος ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης, ενώ μίλησε ανοιχτά και για το εμβόλιο. Μιλώντας στην εκπομπή “Το ταξίδι της ζωής”, ο ηθοποιός και πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του για όσα ακούγονται σχετικά με την Covid 19 εδώ και 10 μήνες. Μεταξύ άλλων, είπε το απίστευτο “δεν μου λέει κάτι ότι έχουμε 4.000 νεκρούς, τόσους είχαμε και το 2015”, ενώ για τον ιό είπε ότι “αν δεν υπήρχε τηλεόραση, δεν θα ήξερα ότι είναι θανατηφόρα η αρρώστια αυτή”. Ειδικότερα, ο Παύλος Χαϊκάλης σημείωσε χαρακτηριστικά πως “εγώ είμαι από αυτούς που δεν θα χαρακτηρίσω το εμβόλιο του κορονοϊού ελπιδοφόρο, ούτε όμως και από αυτούς που το απορρίπτουν. Ήμουν πάντοτε κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Από τη στιγμή που δεν είναι κάτι υποχρεωτικό, τίθενται κάποια ζητήματα. Εφόσον κάποιος εμβολιαστεί γιατί πρέπει να συνεχίσει να φοράει μάσκα; Εφόσον κάποιος εμβολιαστεί γιατί πρέπει να φοβάται κάποιον που δεν έχει εμβολιαστεί;”. “Γιατί για ένα εμβόλιο γίνεται τόση προπαγάνδα για να με πείσουν ότι είναι καλό και από την άλλη γίνεται μια διαδικασία για μια αρρώστια που, αν δεν ήξερα ότι υπάρχει η τηλεόραση, δεν θα ήξερα ότι είναι τόσο πολύ θανατηφόρα. Γιατί το να έχουμε 4.000 θανάτους δεν μου λέει τίποτα, 4000 θανάτους είχαμε και το 2015” πρόσθεσε ο γνωστός ηθοποιός. “Όλα αυτά δεν με καθιστούν αρνητή του εμβολίου, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου να σκέφτομαι. Μπορεί να είναι όλα μια χαρά, εγώ δεν είμαι συνωμοσιολόγος. Δεν πιστεύω ότι η ιστορία του κόσμου έχει φτιαχτεί από συνωμοσίες. Η ιστορία του κόσμου έχει φτιαχτεί από πολλή αγάπη για τον συνάνθρωπο” κατέληξε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Κορονοϊός: Σκέψεις ηθοποιών για το εμβόλιο

Την ώρα που ο εμβολιασμος έχει ήδη αρχίσει στην Ελλάδα και ακόμη και οι πιο δύσκολοι ετοιμάζονται να πάρουν σειρά, για να σταματήσει αυτός ο εφιάλτης, πολλοί ηθοποιοί εκφράζουν την αντίθεσή τους ως προς το εμβόλιο. Η Ματθίλδη Μαγγίρα, η οποία μαζί με την αδερφή της Μπέττυ θα επιστρέψουν στο All Star YFSF, μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Ευτυχείτε!» και τοποθετήθηκε με καχυποψία σχετικά. «Δεν είμαι επιστήμονας αλλά αυτό που δεν μου αρέσει είναι ότι στα τηλεοπτικά κανάλια δεν ακούγονται όλες οι απόψεις».

Η Ματθίλδη Μαγγίρα συμφωνεί σε γενικές γραμμές με την ηθοποιό Mαρία Σολωμού, που δήλωσε καχύποπτη για το εμβόλιο: «Και εγώ είμαι καχύποπτη γιατί ένα εμβόλιο θέλει το λιγότερο δέκα χρόνια μελέτης, έρευνας και πειραμάτων. Δεν θέλω να με κάνουν πειραματόζωο και να πάω να κάνω ένα εμβόλιο που δεν ξέρω τι συνέπειες θα έχει. Ας κάνουν αυτοί που χρειάζεται, και είναι άμεση η ανάγκη, και θα δω μετά από καιρό αν όντως τους έχει βοηθήσει… τότε γιατί όχι! Η θεραπεία πού έχει βρεθεί; Δεν θα σε σώσει το εμβόλιο, είναι προληπτικό… » τόνισε η Μαγγίρα.

Μαρία Σολωμού

Η Μαρία Σολωμού σε συνέντευξή της στο «Βήμα Ορθοδοξίας» είχε δηλώσει ότι αναφορικά με τη Θεία Κοινωνία δεν την τρομάζει η απειλή του κορονοϊού και θα κοινωνούσε.  Σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού η Μαρία Σολωμού ήταν ξεκάθαρη: «Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν το εμβόλιο. Είμαι πάρα πολύ αρνητική για χίλιους πεντακόσιους λόγους που δεν θα τους πω. Αν γίνει υποχρεωτικό για παιδιά, καλά εκεί θα γίνω ανθρώπινη ασπίδα εγώ, μπροστά, σκοτώστε με! Είμαι πολύ “περίεργη” με τα εμβόλια. Με φοβίζουν τα εμβόλια είτε είναι για Covid είτε είναι για ιλαρά. Γενικά εγώ θεωρώ ότι πρέπει να εμβολιαστούν οι άνθρωποι από μία ηλικία και πάνω που είναι ευπαθείς ομάδες, αυτοί που κινδυνεύουν ουσιαστικά και που είναι κάποιας προχωρημένης ηλικίας».

Εμβόλιο: Το σκέφτομαι, είπε ο Καραμίχος

Σε ερώτηση αν θα κάνει το εμβόλιο για την Covid-19 ή το σκέφτεται, ο Γιώργος Καραμίχος απάντησε: «Το σκέφτομαι. Αν δεν είναι απαραίτητο – λόγω κάποιας ευαισθησίας, αν προκύψει – θα το αποφύγω». «Ζει ένα άλλο είδος πολέμου η γενιά μας – βιοχημικό, οικονομικό. Με ποιες συνέπειες; Ισως φτωχοποίηση; Ηδη στην Ελλάδα έχουμε ζήσει δέκα χρόνια Μνημονίων και, εκεί που πήγαμε να βγάλουμε το κεφάλι έξω, πάλι μακροβούτι… Διαφορετικό μακροβούτι αυτή τη φορά, γιατί είμαστε στον ίδιο βυθό μαζί με όλο τον πλανήτη. Τα Μνημόνια και η κρίση έφεραν το συναίσθημα του θυμού και της αδικίας, γιατί κάποιοι έφταιγαν για εκείνη τη συμφορά (και, δυστυχώς, οι περισσότεροι την έβγαλαν καθαρή). Στον τωρινό βυθό είμαστε όλοι μαζί κι έχουμε την ευκαιρία να μοιραστούμε τον πόνο με όλο τον κόσμο. Οπως και να ανταλλάξουμε και τα μαργαριτάρια που ανακαλύπτει καθένας από εμάς στα δικά του βάθη».

Εμβόλιο του κορονοϊού: Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός που το έκανε!

Γνωστός ηθοποιός, ο οποίος ασκεί παράλληλα και το επάγγελμα του νοσηλευτή εδώ και χρόνια στο Νοσοκομείο Παίδων “Η Αγία Σοφία”, έκανε το εμβόλιο και ανήρτησε και σχετική φωτογραφία στα social media του. Ο λόγος για τον… Βασίλη Παλαιολόγο που δημοσίευσε φωτογραφία από την ώρα του εμβολιασμού του που έγινε πριν μία μέρα και σχολίασε: «Δεν νομίζω ότι θα επιτρέψω σε έναν ιό να με κάνει να νοσήσω. Εξάλλου έχω πολλά να κάνω ακόμα… ας πιούμε στην καινούργια δεκαετία!!! Σας ευχαριστώ για τις ευχές σας!!! Καλή χρονιά σε όλους!!! #εμβολιασμός #covid_19 #vaccine».

Βασίλης Παλαιολόγος εμβόλιο Βασίλης Παλαιολόγος
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις