Καπιτώλιο Ζήνα – Ηρακλής: Η viral απάντηση για την εισβολή

ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο Ζήνα – Ηρακλής: Η viral απάντηση για την εισβολή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: avrampakourou

Καπιτώλιο Ζήνα - Ηρακλής: Το tweet και η απάντηση που ξεσήκωσε τα Social Media.

08.01.2021 | 19:43

Σάλο και εντύπωση, έχει προκαλέσει στο Twitter η απάντηση της τηλεοπτικής Ζήνα στον Ηρακλή. Όλα ξεκίνησαν με ένα twit του Ηρακλή, ή κατα κόσμον Κέβιν Σόρμπο. Ο Αμερικανός ηθοποιός υποστήριξε ότι αυτοί που εισέβαλαν στο καπιτώλιο δεν μοιάζουν με πατριώτες. Συγκεκριμένα, δημοσίευσε μία φωτογραφία από τα βίαια επεισόδια κι έκανε το καυστικό σχόλιο: “They don’t look like patriots to me…” Προφανώς και ο τηλεοπτικός Ηρακλής δεν είχε πρόθεση να θίξει καμία κατάσταση και το σχόλιο ήταν καυστικό.

Μεγαλύτερη αίσθηση όμως από την ανάρτηση του Κέβιν Σόρμπο, έκανε η απάντηση της “Ζήνα”, Λούσυ Λόουλες, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Δεν είναι πατριώτες, είναι οι ιπτάμενες μαϊμούδες σου, τρομοκράτες, ηθοποιοί της QAnon, που βγαίνουν έξω και κάνουν άσχημα πράγματα, μετά από κάλεσμα ανθρώπων σαν εσένα που τους αρέσει να τους κουρδίζουν σαν παιχνίδια και τους αφήνουν να κάνουν ό,τι χειρότερο μπορούν». Άραγε τα εννοούσε όσα είπε ή κι εκείνη κινήθηκε στους ίδιους καυστικούς ρυθμούς;

Ας θυμηθούμε την αγαπημένη τηλεοπτική σειρά Ζήνα

Η σειρά μεταδόθηκε από τον Σεπτέμβριο του 1995 και διήρκεσε έως τον Ιούνιο του 2001 (στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε το 2003). Δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Robert Tapert με την προσωπική εταιρεία παραγωγής του, Renaissance Pictures, σε συνεργασία με τον Ρ. Τζ. Στιούαρτ και τον Σαμ Ράιμι, ως μία συνέχεια της ιστορίας της Ζήνα που πρωτοεμφανίστηκε σε τρία επεισόδια της προγενέστερής της τηλεοπτικής σειράς Hercules: The Legendary Journeys (Ηρακλής: Τα Θρυλικά Ταξίδια) των ίδιων δημιουργών. Την μουσική επένδυση της σειράς υπογράφει ο Τζόσεφ ΛοΝτούκα. H Λούσυ Λόουλες πρωταγωνίστησε ως η ομώνυμος χαρακτήρας.

Η υπόθεση της σειράς εκτυλίσσεται στην αρχαία Ελλάδα και στην Ιταλία (αλλά και σε άλλους αρχαίους τόπους), προσαρμόζοντας την ελληνική και ρωμαϊκή μυθολογία στις ανάγκες της, καθώς επίσης και τις μυθολογίες άλλων αρχαίων πολιτισμών, όπως της Κίνας και των Ινδιών. Η τηλεοπτική σειρά έτυχε διεθνούς απήχησης και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ζήνας (πρότυπο της δυνατής, ανεξάρτητης, ικανής γυναίκας πολεμίστριας που ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο έχοντας συντροφιά την φίλη της Γαβριέλα) εξελίχθηκε σε σύμβολο για την παγκόσμια λεσβιακή κοινότητα. Το 2011, δημιουργήθηκε στο Facebook η σελίδα “The Xena Movie Campaign” (Καμπάνια για την ταινία Ζήνα).

Exit mobile version