Μείωση ύλης πανελληνίων 2021: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

ΕΛΛΑΔΑ

Μείωση ύλης πανελληνίων 2021: Η ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Παντελής Ζηβόντσης

Μείωση ύλης πανελληνίων 2021: Δείτε τι αλλάζει στα εξεταζόμενα μαθήματα.

08.01.2021 | 19:24

Μείωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄τάξης Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. και της Δ΄τάξης των Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.) για το σχολικό έτος 2020-2021 αποφάσισε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός αιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) να εισηγηθεί συγκεκριμένες περικοπές της ύλης των μαθημάτων γενικής παιδείας, μαθημάτων ομάδων προσανατολισμού και μαθημάτων ειδικότητας για τις πανελλαδικές εξετάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχει διαμορφώσει η συνεχιζόμενη πανδημία στην εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων βρίσκεται κοντά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς και σε διαρκή συνεννόηση με τους ειδικούς, ώστε να επιτευχθεί ο διττός στόχος: η διασφάλιση της ατομικής και δημόσιας υγείας και ταυτόχρονα η απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δείτε ΕΔΩ τη μείωση της ύλης για τα Γενικά Λύκεια

Δείτε ΕΔΩ τη ΄μείωση της ύλης για ΕΠΑ.Λ και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ

Πανελλήνιες 2021: Η βάση εισαγωγής

Επίσης, για τους αποφοίτους που θα εξεταστούν τον Ιούνιο του 2021 θα ισχύσουν η βάση εισαγωγής και το νέο σύστημα υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά στις επόμενες Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η βάση εισαγωγής σε κάθε τμήμα ή σχολή ΑΕΙ θα οριστεί στον μέσον όρο των επιδόσεων των υποψηφίων κάθε επιστημονικού πεδίου με τυχόν μία αυξομείωσή της που θα αποφασίσει το κάθε τμήμα.

Από την άλλη, οι υποψήφιοι θα μπορούν αυτή τη φορά να δηλώσουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο περιορισμένο αριθμό σχολών, και εάν δεν εισαχθούν σε κάποια από αυτές, θα μπορούν να διεκδικήσουν τις θέσεις που έχουν μείνει κενές σε τμήματα χαμηλής ζήτησης του επιστημονικού τους πεδίου.

Ανοίγουν τα σχολεία

Μετά από δύο μήνες, τα σχολεία ανοίγουν πάλι, με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία να κάνουν «πρεμιέρα» την προσεχή Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου. Η έναρξη των μαθημάτων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι ειλημμένη και την Δευτέρα οι μαθητές θα επιστρέψουν στις τάξεις τους, κάτω από αυστηρά βέβαια μέτρα. Σήμερα Παρασκευή αρχίζουν μαθήματα με τηλεκπαίδευση για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Ο ‘πονοκέφαλος’ για το υπουργείο Παιδείας είναι πότε θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια για τα δια ζώσης μαθήματα, μόλις το επιτρέψουν οι ειδικοί, κάτι που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται ορατό, με βάση την επιδημιολογική εικόνα της χώρας αλλά και το γεγονός ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων μετά την περίοδο των εορτών.

Exit mobile version