Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακοί αγώνες – κορωνοϊός: Νέοι φόβοι!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακοί αγώνες – κορωνοϊός: Νέοι φόβοι!

Ολυμπιακοί αγώνες - κορωνοϊός: Παρά τους 7 μήνες έως ότου ανάψει η φλόγα στο Τόκυο υπάρχουν σοβαρότατες ανησυχίες για τη διεξαγωγή τους

Ολυμπιακοί αγώνεςκορωνοϊός: Προβληματισμός για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών αγώνων υπάρχει στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή λόγω της νέας έξαρσης του κορωνοϊού στην Ιαπωνία. Μπορεί ο πρωθυπουργός της χώρας να δηλώνει σίγουρος για την διεξαγωγή των αγώνων το καλοκαίρι, όμως ο κυβερνήτης του Τόκιο δεν έχει την ίδια άποψη, καθώς θεωρεί πως η κατάσταση είναι κρίσιμη. Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας αντιμετωπίζει το χειρότερο κύμα του κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, καθώς μετράει πάνω από 1300 κρούσματα ανά μέρα. Έτσι, βρισκόμενοι μόλις 7 μήνες πριν την διεξαγωγή των αγώνων, υπάρχει προβληματισμός στις αρμόδιες αρχές. 

Μάλιστα, αρκεί κανείς να αναλογιστεί όσα δήλωσε ο κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε, για να καταλάβει την κρισιμότητα της κατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «πρέπει να δώσουμε έμφαση στη ζωή και όχι στη διασκέδαση» και συνέχισε: «τα πράγματα είναι πλέον πάρα πολύ σοβαρά καθώς αντιμετωπίζουμε ένα τεράστιο κύμα κρουσμάτων που δεν είχαμε δει έως τώρα». Από την πλευρά της, η ΔΟΕ έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να διεξαχθούν οι αγώνες το καλοκαίρι, αφού μια νέα ακύρωση τους θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ζημιά στον αθλητισμό. Όμως, η κατάσταση στην Ιαπωνία δεν είναι καλή και όλα φαίνεται πως κρέμονται από μια κλωστή. 

Ολυμπιακοί αγώνες – κορωνοϊός: Κλειστά σύνορα

Θυμίζουμε, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας έχει ήδη κλείσει τα σύνορα της, απαγορεύοντας την είσοδο σε ξένους πολίτες. Φυσικά δεν θα είναι πρόβλημα για τους αθλητές καθώς θα έχουν ήδη εμβολιαστεί και θα αποτελούν εξαίρεση στους περιορισμούς. Όμως, η φάση στην οποία βρίσκεται η Ιαπωνία έχει προκαλέσει αμφιβολίες στους αρμοδίους. Την ίδια ώρα, οι διοργανωτές θα μιλήσουν για την κατάσταση και θα δώσουν απαντήσεις. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός της επόμενης εβδομάδας, αφού θα βρισκόμαστε στις 200 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών αγώνων.  Ο πρωθυπουργός, Γιοσιχίντε Σούγκα ήταν καθησυχαστικός και τόνισε πως οι Ολυμπιακοί θα διεξαχθούν κανονικά. Ενώ, επισήμανε πως η κυβέρνηση του έχει ήδη δαπανήσει 15.4 δισεκατομμύρια ευρώ για την φιλοξενία τους.

Δείτε ακόμη: 

Πήρε Ρέαμπτσιουκ για 4,5 χρόνια ο Ολυμπιακός
Νίκη για τη Γιουνάιτεντ, γκέλα η Εβερτον
Στιγμές 2020: Από την 8άρα της Μπάγερν, στην αποχή των Μπακς

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις