Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Συμβουλές για προβλήματα γάμου: 5 τρόποι να σώσεις την σχέση σου
PLUS

Συμβουλές για προβλήματα γάμου: 5 τρόποι να σώσεις την σχέση σου

Συμβουλές για προβλήματα γάμου: 5 τρόποι να σώσεις την σχέση σου και να δεις με άλλη ματιά τον σύντροφό σου

Κάποιες φορές το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο δεν κρύβεται στα λουλούδια (βέβαια καλό είναι να υπάρχουν), αλλά στο να πολεμήσεις τα ένστικτά σου και να μην ακολουθήσεις τις παραδοσιακές συνήθειες γάμου.Ένα ζευγάρι που βασίζει τη σχέση του, σε παλιές συμβουλές γάμου, συχνά βρίσκεται απογοητευμένο. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει αλλάξει η κοινωνία και οι συνθήκες ζωής μας. Οι γάμοι πρέπει να εξελίσσονται και να κινούνται σύμφωνα με το παρόν. Δεν έχεις παρά να σπάσεις τους κανόνες και να ανανεώσεις τον γάμο σου με τους 5 τρόπους που θα διαβάσεις παρακάτω!

Να έχεις στο μυαλό σου όμως ότι ο άνθρωπος που παντρεύτηκες όσο κι αν σε αγαπάει δεν είναι τέλειος. Κανείς μας δεν είναι. Αλλά παρά τις δύσκολες στιγμές που μπορεί να ζήσετε μαζί και τις στεναχώριες, είναι επιλογή σου και οφείλεις να την στηρίξεις.

ασπρόμαυρο ζευγάρι

Μην συζητάς ξανά και ξανά παλιά προβλήματα

Η αλήθεια είναι πως αυτό αποτελεί μια καθολική συνήθεια σχεδόν σε κάθε σχέση: Υπάρχουν ορισμένα θέματα -είτε πρόκειται για τον εθισμό σου στα social media ή για την άρνησή του να πλύνει τα πιάτα- που δεν θα αλλάξουν ότι κι αν πεις. Και με το να τα αναμασάς συνέχεια, δεν πρόκειται να πάψουν. Είναι καλό να κάνεις μια συζήτηση για ό,τι σε ενοχλεί με τον σύντροφό σου, αλλά όχι να κάνεις «κρεβατομουρμούρα». Αυτό θα σας κουράσει και τους δύο.

Σκέψου ρεαλιστικά για την αγάπη

Η αληθινή αγάπη χωρίς όρια είναι κάτι πολύ ρομαντικό, αλλά σπανίως ρεαλιστικό. Έχουμε μάθει οι γυναίκες από μικρές για την «τέλεια» και παντοτινή αγάπη, που αυτό έχει γίνει κομμάτι μέσα μας. Στην ζωή τα πράγματα καμιά φορά όμως δεν έρχονται όπως πιστεύουμε. Επίσης αν ο άντρας σου συμπεριφέρεται άσχημα θα πρέπει να ξέρει ότι δεν θα τον συγχωρείς για τα πάντα, στο όνομα της αληθινής αγάπης. Ο σεβασμός είναι το θεμέλιο για κάθε σχέση. Δεν μπορείς λοιπόν να κάνεις ότι δεν βλέπεις κάποια μη υγιή συμπεριφορά.

Να ακούς τον άλλον

Είναι σημαντικό όχι μόνο να μιλάμε για μας και τα αισθήματά μας, αλλά να ακούμε πάντοτε και την άλλη πλευρά. Το να βάλεις κάποιες φορές τις ανάγκες του συντρόφου σου πάνω από τις δικές σου, δεν είναι καθόλου κακό. Επίσης να τον αφήνεις να έχει κι αυτός ενεργό ρόλο στον γάμο σας και να μην αποφασίζεις εσύ για όλα, μέχρι και για το ποια ταινία θα δείτε.

Η βοήθεια ενός ειδικού

Αν υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα στον γάμο σας ή δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς κάποιες καταστάσεις, είναι αποδεκτό και κατανοητό να ζητήσεις από τον άντρα σου να δείτε κάποιον ειδικό σύμβουλο σε θέματα γάμου. Η ματιά ενός τρίτου και μάλιστα ειδικού σε αυτά τα θέματα, μπορεί να σου δώσει νέα οπτική και να σας βοηθήσει πραγματικά. Ειδικά αν υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης  ή έχετε απομακρυνθεί μεταξύ σας.

σύμβουλος γάμου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις