Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ποσοστό θετικότητας Ελλάδα: «Κιτρίνισε» η χώρα, τα στοιχεία από την ECDC
Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Ποσοστό θετικότητας Ελλάδα: «Κιτρίνισε» η χώρα, τα στοιχεία από την ECDC

Ποσοστό θετικότητας Ελλάδα: Βελτιωμένη είναι η εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού

Σε κρίσιμη φάση έχει μπει η χώρα μας καθώς λόγω των εορτών και του συνωστισμού που παρουσιάστηκε χθες λόγω των Θεοφανείων οι ειδικοί φοβούνται αναζωπύρωση των κρουσμάτων. Τα κρούσματα μπορεί να παραμένουν σταθερά κάτω από χίλια ωστόσο δεν είναι στα επίπεδα που θα ήθελαν λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα έχει μπει από την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου σε νέο lockdown για τον περιορισμό των κρουσμάτων.  Σημειώνεται πως σήμερα οι επιτροπή των λοιμωξιολόγων έδωσε το ”πράσινο φως” για το άνοιγμα των σχολείων το οποίο είχε προγραμματισθεί για τις 11 Δεκεμβρίου.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 510 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 142777, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5565 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 42934 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

391 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 266 (68.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.911 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας. Τέλος, έχουμε 47 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5146 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3041 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Κοπέλα στο Νιάρχος

ECDC: Κάτω από 4% το ποσοστό θετικότητας στην Ελλάδα

Βελτιωμένη είναι η εικόνα της Ελλάδας αναφορικά με τη διασπορά του κορονοϊού, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρείχε το ευρωπαϊκό CDC για τις 14 ημέρες που προηγήθηκαν της 7ης Ιανουαρίου. Την ώρα που οι περισσότερες χώρες της Ένωσης βρίσκονται στο «κόκκινο», η κατάσταση στη χώρα μας έχει βελτιωθεί, με τον δείκτη θετικότητας (κρούσματα / αριθμός τεστ) να έχει πέσει κάτω από το 4%, σύμφωνα με τις μετρήσεις που κοινοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη από τον ευρωπαϊκό οργανισμό.

Χάρτης κορονοΪού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις