Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 25χρονος Αμάρυνθος: Διασωληνωμένος ο νεαρός στην Εύβοια, συγκλονιστικό το ατύχημα
ΕΛΛΑΔΑ

25χρονος Αμάρυνθος: Διασωληνωμένος ο νεαρός στην Εύβοια, συγκλονιστικό το ατύχημα

25χρονος Αμάρυνθος: Πήγε να πιάσει τον σταυρό με τον πατέρα του για να προσευχηθεί για συγγενή του που έχει λευχαιμία για τον οποίο μάλιστα είχε γίνει δότης μυελού των οστών πριν από λίγες ημέρες

Με πλήρη τετραπληγία διεγνώσθη ο 24χρονος από την Εύβοια που χτύπησε τον αυχένα του βουτώντας για τον σταυρό, ανήμερα των Θεοφανείων. Συγκεκριμένα, χθες, πέντε άτομα βούτηξαν στην Αμάρυνθο της Ερέτριας σε ρηχά νερά για να πιάσουν τον σταυρό ανήμερα των Θεοφανίων με τον 25χρονο να χτυπά στο κεφάλι και τον αυχένα του. Όπως αναφέρει το eviathema, στο σημείο σήμανε αμέσως συναγερμός και το ΕΚΑΒ τον μετέφερε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας ενώ λίγες ώρες αργότερα μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, οι γιατροί στο ΚΑΤ διαπίστωσαν ότι από το χτύπημα ο νεαρός υπέστη πλήρη τετραπληγία. Η κατάσταση της υγείας του παραμένει σοβαρή καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η σοβαρή κάκωση στον αυχένα επηρεάζει και τη λειτουργία του νωτιαίου μυελού. Αμέσως υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στην εντατική όπου παραμένει διασωληνωμένος. Μάλιστα, σύμφωνα με το eviathema, ο αδερφός του 25χρονου αντιμετώπιζε σοβαρό ζήτημα υγείας και μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων ο ίδιος είχε γίνει δότης του μυελού των οστών.

25χρονος Αμάρυνθος: Είχε γίνει δότης μυελού των οστών

Η οικογένεια του νεαρού δεν μπορεί ακόμη να πιστέψει πώς έγινε το δυστύχημα ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος μαζί με τον πατέρα του ξεκίνησαν από τη Δροσιά Ευβοίας όπου μένουν για να πάνε στην Αμάρυνθο προκειμένου να ρίξουν μόνοι τους τον Τίμιο Σταυρό, παρά το γεγονός ότι δεν επιτρεπόταν.

Ο άτυχος νεαρός είχε γίνει δότης μυελού των οστών για το στενό συγγενικό του πρόσωπο πριν από τα Χριστούγεννα: «γινε_δοτης_μυελου_των_οστων !!! Λίγο Σάλιο αρκεί! Η χαρά των Χριστουγέννων για εμένα ήρθε σήμερα !! Έκανα κάτι που το ήθελα πραγματικά και πολύ ! Εύχομαι σε όλο το κόσμο Υγεία και χαρές! και Σε εκείνους που βρίσκονται στα νοσοκομεία να έχουν γρήγορη ανάρρωση και περαστικά !!!!! Καλά Χριστούγεννα! Δώσε αίμα -> δώσε αιμοπετάλια-> Γίνε Δότης μυελού με λίγο Σάλιο -> Σώσε μια ζωή ! Γίνε ένας ήρωας στα μάτια του ανθρώπου που σε χρειάζεται ! Ενημερώσου !», είχε γράψει ο άτυχος Γιάννης στο Facebook αναρτώντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες!

Όπως λένε κάτοικοι της Αμαρύνθου, ουδέποτε στο παρελθόν έριχνε ο παπάς τον Τίμιο Σταυρό από το συγκεκριμένο σημείο αφού ακριβώς μέσα στο νερό υπάρχουν βράχια. Άγνωστος παραμένει και ο λόγος που η παρέα του 25χρονου πήγε στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις