Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ / Σαμ Μέντες 1917: To πολεμικό δράμα που σάρωσε ταμεία
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαμ Μέντες 1917: To πολεμικό δράμα που σάρωσε ταμεία

Σαμ Μέντες 1917: Μία από τις ταινίες που συζητήθηκαν ήταν και αυτό το πολιτικό δράμα που σάρωσε τα ταμεία στη Βρετανία και όχι μόνο

Μία από τις ταινίες που έμειναν στη μνήμη των σινεφίλ ήταν και το «1917». To «1917», το πολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες ήταν η ταινία με τα υψηλότερα κέρδη στη Βρετανία το 2020. Μια χρονιά εξαιρετικά δύσκολη έως και καταστροφική, μεταξύ πολλών άλλων και για τον κινηματογράφο, καθώς για ένα μεγάλο κομμάτι της οι αίθουσες παρέμειναν κλειστές λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων. Κάτω από αυτές τις δυσμενέστατες συνθήκες η ταινία, που απέσπασε τρία Όσκαρ, κατάφερε να συγκεντρώσει, μόνον στη Βρετανία, κέρδη ύψους 44 εκατ. λιρών!

Πέρα από το πολεμικό δράμα του Σαμ Μέντες, το οποίο βγήκε στις αίθουσες κατά την διάρκεια του κορονοϊού, εισπρακτική επιτυχία σημείωσαν άλλες δέκα ταινίες εκ των οποίων οι 9 έφθασαν πριν τον κορονοϊό. Ανάμεσά τους και οι «Σόνικ: Η ταινία», «Tenet», «Bad Boys for Life» και «Dolittle» που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα και οι «Μικρές Κυρίες», «The Gentlemen », «Παράσιτα», «Star Wars: Ο πόλεμος των άστρων» και «Jumanji: Η επόμενη πίστα».

στιγμιότυπο από την ταινία 1917

Το σενάριο της ταινίας

Η ιστορία της ταινίας, με πρωταγωνιστές τους Τζορτζ ΜακΚέι, Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς που έκανε πρεμιέρα στις αρχές του 2020, τοποθετείται χρονικά στον προτελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.

Εισπρακτική επιτυχία

Η εισπρακτική αυτή επιτυχία βεβαίως ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την γενική εικόνα που παρουσίασε η κινηματογραφική δραστηριότητα στη Βρετανία. Από τον περασμένο Μάρτιο, όποτε επιβλήθηκε το πρώτο lockdown, μέχρι τα τέλη της χρονιάς η πτώση στις εισπράξεις σε σχέση με πέρσι άγγιξε το 76% με το σύνολο των νέων ταινιών που προβλήθηκαν να συγκεντρώνουν 322 εκατ. λίρες.

Το τρέιλερ της ταινίας «1917» του Σάμ Μέντες

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις