Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Εκκλησίες Θεοφάνεια 2021: Ο Ταραντίλης απαντά στον Τσίπρα για τους ανοιχτούς ναούς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκκλησίες Θεοφάνεια 2021: Ο Ταραντίλης απαντά στον Τσίπρα για τους ανοιχτούς ναούς

Εκκλησίες Θεοφάνεια 2021: Η απάντηση του κυβερνητικού εκπρόσωπος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες συνωστισμού στις εκκλησίες

Στην κριτική του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού, που σημειώθηκαν στις εκκλησίες της χώρας απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Ο κ. Ταραντίλης μεταξύ άλλων διερωτάται αν ο ΣΥΡΙΖΑ «προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας;» και στη συνέχεια προσθέτει: «Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά». Αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Θα περιμέναμε από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παράλληλα με την αναμενόμενη κριτική του, να ακούγαμε και την πρότασή του. Δεν την ακούσαμε πάλι. Προτείνει να μείνουν κλειστοί οι ναοί με τη χρήση βίας; Ας το πει ευθέως. Δεν το λέει όμως και προτιμά να ψαρεύει σε θολά νερά.

Σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία, όλοι οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν ώστε να βάλουμε φρένο στην πανδημία αντί να αναλωνόμαστε σε άγονες αντιπαραθέσεις».

 Τσίπρας: Με ανοιχτές τις εκκλησίες η κυβέρνηση γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;

Να υπενθυμίσουμε πως νωρίτερα αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε με το άνοιγμα των εκκλησιών, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εξαπολύει κατηγορίες κατά του πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «η διαχείριση ακόμη και των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώνει, εξελίσσεται σε θέατρο του παραλόγου». Στη συνέχεια  αναφέρει: «Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα.

Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω; Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί. Προχθές μας είπαν κλειστές οι εκκλησίες τα Φώτα, σε αντίθεση με Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά, υπό τον φόβο συνωστισμού και αύξησης των κρουσμάτων. Η ιεραρχία διαφώνησε, αγνόησε τα μέτρα και σήμερα οι εκκλησίες άνοιξαν, όπως και τα Χριστούγεννα». Ο κ. Τσίπρας ρωτά: «Η κυβέρνηση όμως γιατί πανηγυρίζει ότι δεν έκανε βήμα πίσω;» και καταλήγει: «Τελικά εκτός από τραγικοί αποδεικνύονται συνάμα και κωμικοί».

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση ανακαλεί τις αποφάσεις της

Στο μεταξύ ανακοίνωση για τον συνωστισμό στους ναούς εξέδωσε και το ΚΙΝΑΛ, που επιτίθεται στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι ουσιαστικά ανακαλεί τις δικές της αποφάσεις. «Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία. Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«Επί ΝΔ αποδεικνύεται ότι οι νόμοι και τα διατάγματα του κράτους, δεν ισχύουν για όλους. Παρά τους κινδύνους και τις προειδοποιήσεις των ειδικών για την δημόσια υγεία.

Η Κυβέρνηση ανακάλεσε ουσιαστικά τις αποφάσεις της και ο συνωστισμός σε εκκλησίες ήταν γεγονός. Νέες συγγνώμες τύπου Γεωργιάδη θα ηχούν πλέον ως κοροϊδία.

Οι ευθύνες είναι μεγάλες και ανήκουν αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις