Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Χάλασε το μικρόφωνο του κινητού: Πώς να το καθαρίσετε
PLUS

Χάλασε το μικρόφωνο του κινητού: Πώς να το καθαρίσετε

Χάλασε το μικρόφωνο του κινητού: Πώς μπορείτε λοιπόν να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας;

Για μια στιγμή, φίλοι και γνωστοί με τους οποίους μιλάτε στο τηλέφωνο του λένε ότι δεν σας ακούνε. Έχετε ήδη αποκλείσει προβλήματα που σχετίζονται με το δίκτυο, οπότε καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το προβληματικό στοιχείο θα μπορούσε να είναι το μικρόφωνο από το τηλέφωνο. Πώς μπορείτε λοιπόν να διορθώσετε το πρόβλημα μόνοι σας;

Καθαρίστε το μικρόφωνο

Μόλις εντοπίσετε τη θέση των μικροφώνων, μπορείτε να συνεχίσετε με την πραγματική λειτουργία καθαρισμού. Πρώτα, ξεδιπλώστε το μαλακό ύφασμα στην επιφάνεια από την οποία σκοπεύετε να δράσετε για να αποφύγετε τυχαίες γρατζουνιές και ολίσθηση. Στη συνέχεια, στηρίξτε τη συσκευή στο ύφασμα έτσι ώστε να μπορείτε να φτάσετε εύκολα στο μικρόφωνο του τηλεφώνου.

Μετά από αυτό, πάρτε το βούρτσα, ή μπουμπούκια από βαμβάκι. Ξεκινήστε απαλά τον καθαρισμό πρώτο μικρόφωνο, μετακινείτε αργά και τακτικά το εργαλείο που έχετε επιλέξει να καθαρίσετε, έως ότου δείτε τη συσσωρευμένη βρωμιά να βγαίνει. Δράστε με εξαιρετική λιχουδιά και χωρίς να πιέσετε περισσότερα από όσα πρέπει. Το υπερβολικό υπερβολικό, στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα. Δηλαδή, σπρώξτε τα σωματίδια βρωμιάς που εμποδίζουν το μικρόφωνο ή, το χειρότερο, να το καταστρέψετε.

Κινητό τηλέφωνο

 Βρείτε την τοποθεσία

Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα περισσότερα σύγχρονα κινητά τηλέφωνα διαθέτουν περισσότερα από ένα μικρόφωνα, για να βελτιώσουν την ποιότητα της εξόδου ήχου και να καταστέλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον θόρυβο.

Κατά γενικό κανόνα, ένα μικρόφωνο βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεφώνου, ένα στο μέτωπό σας, προς το κέντρο. Εάν φέρετε το τηλέφωνο πιο κοντά στο αυτί σας, το μικρόφωνο πρέπει να αντιστοιχεί περισσότερο ή λιγότερο στη θέση του στόματος. Και τέλος, ένα τρίτο μικρόφωνο πρέπει να βρίσκεται κοντά στο πίσω κάμερα.

Αφαιρέστε την θήκη κινητού τηλεφώνου

Μπορεί να συμβεί ότι ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά οι φθηνότερες, δεν αγγίζονται σωστά σε αντιστοιχία με το μικρόφωνο (ή τα μικρόφωνα) με τα οποία είναι εξοπλισμένο το τηλέφωνο. Για αυτόν τον λόγο, πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε άλλη διαδρομή, προσπαθήστε να αφαιρέσετε το τηλέφωνο από το κάλυμμα και να ελέγξετε ξανά τη λειτουργία του μικροφώνου – το αποτέλεσμα μπορεί να σας εκπλήξει.

Κινητό τηλέφωνο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις