Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Σχέση από απόσταση- συμβουλές: Τρόποι για να κρατήσει
PLUS

Σχέση από απόσταση- συμβουλές: Τρόποι για να κρατήσει

Σχέση από απόσταση- συμβουλές: Τρόποι για να μπορέσεις να τα καταφέρεις καλύτερα

Όταν δύο άνθρωποι βρίσκονται σε μια σχέση, θέτουν τους δικούς τους κανόνες μεταξύ τους. Αυτό είναι που κάνει την κάθε σχέση να είναι διαφορετική και μοναδική. Το κάθε ζευγάρι δημιουργεί τις συνήθειες, μέσα στις οποίες αισθάνονται και οι δύο σύντροφοι άνετα, όμορφα και έχουν ασφάλεια. Έτσι συμβαίνει και στις σχέσεις από απόσταση. Τα χιλιόμετρα που χωρίζουν τους δύο συντρόφους δημιουργούν μια αντικειμενική δυσκολία στην σχέση, η οποία έχει αντίκρισμα στο συναισθηματικό πεδίο. Πολλοί άνθρωποι δεν είναι υπέρ μιας τέτοιας σχέσης. Δεν είναι εύκολο να βάλεις τον εαυτό σου σε αυτή την ψυχοφθόρα πολλές φορές κατάσταση, πράγμα που είναι κατανοητό. Εξάλλου δεν είναι όλοι για όλα. Για να κάνεις μια σχέση από απόσταση, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τι θέλεις και τι δεν θέλεις. Να νιώθεις  σιγουριά για τα συναισθήματα σου. Δεν σου φταίει σε κάτι το άλλο άτομο, να μπλέξει μαζί σου, αν δεν μπορείς να τα ανταπεξέλθεις.

Αν όμως το έχεις αποφασίσει, για τους σωστούς  λόγους, δηλαδή θέλεις πραγματικά να το ζήσεις όλο αυτό, με τον άνθρωπο που αγαπάς, τότε μάζεψε επιμονή και υπομονή για την απόσταση. Σίγουρα δεν είναι πολύ εύκολο να μην δίνεις σημασία σε πράγματα που θα σε ενοχλούν λίγο ή πολύ, όταν σε χωρίζει η απόσταση. Αλλά είναι καλύτερα να αποφεύγεις τις διαφωνίες μέσω μηνυμάτων ή τηλεφώνου. Για να κρατήσεις μια σχέση από απόσταση είναι σημαντικό να μπορείς να πηγαίνεις να βλέπεις το έτερον σου ήμισυ. Μπορείς λοιπόν να μαζεύεις χρήματα ώστε να τον επισκέπτεσαι όσο πιο συχνά γίνεται και μπορείς φυσικά από τις δουλειές σου.

γυναίκα στέλνει μήνυμα

Σχέση από απόσταση- συμβουλές

Να μην ξεχνάς και την περίπτωση να μετακομίσει ο ένας από τους δύο στην πόλη του άλλου. Αυτό θα αποτελούσε και την λύση του προβλήματος της απόστασης στην σχέση σας.  Όμως ένα νόμισμα έχει δύο όψεις, έτσι και η σχέση από απόσταση. Ένα από τα θετικά της είναι πως αφιερώνεις περισσότερο χρόνο στο εαυτό σου, την οικογένεια και τις φίλες σου. Αυτό σε βοηθάει να εξελίσσεσαι παραπάνω ειδικά στη δουλειά σου, αλλά και σε προσωπικό επίπεδο. Και ας μην ξεχνάμε ότι η χαρά που νιώθεις όταν συναντιέσαι επιτέλους με τον σύντροφό σου, είναι τεράστια!

Μια σχέση από απόσταση θα έχει και στιγμές ψυχολογικής πίεσης και στεναχώριας. Θα πρέπει να είσαι δυνατή αλλά αν δεν αισθάνεσαι καλά και δεν είσαι ευτυχισμένη, καλό θα είναι να το συζητήσεις με τον σύντροφό σου και να βρείτε μια λύση. Τέλος αν η απόσταση είναι κάτι μόνιμο που δεν υπάρχει ενδεχόμενο να αλλάξει, για παράδειγμα με μια συγκατοίκηση και εσύ δεν αντέχεις άλλο, το σωστό είναι να μιλήσεις ξεκάθαρα. Σε κάθε σχέση αν δεν θέλουν το ίδιο οι δύο σύντροφοι η μόνη λύση είναι καλώς ή κακώς ο χωρισμός. Έτσι κανένας από τους δύο δεν «κρατάει πίσω» τον άλλον.

ζευγάρι ηλιοβασίλεμα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις