Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βασίλισσα Μαγκρέτε της Δανίας- εμβόλιο: Η πρώτη γαλαζοαίματη που εμβολιάζεται
ΚΟΣΜΟΣ

Βασίλισσα Μαγκρέτε της Δανίας- εμβόλιο: Η πρώτη γαλαζοαίματη που εμβολιάζεται

Βασίλισσα Μαγκρέτε της Δανίας- εμβόλιο: Η πρώτη γαλαζοαίματη που εμβολιάζεται στην Ευρώπη για τον κορονοϊό

Η 80χρονη βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας είναι η πρώτη Ευρωπαία γαλαζοαίματη που έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό. Η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό της έγινε από το ίδιο το  παλάτι της Δανίας. Μεταξύ άλλων ειπώθηκε ότι: «η αυτού μεγαλειότης θα εμβολιαστεί ξανά μετά από τρεις εβδομάδες». Φωτογραφίες από τον εμβολιασμό δεν δημοσιεύθηκαν. Η βασίλισσα Μαργκρέτε είναι η τρίτη ξαδέρφη της βασίλισσας Ελισάβετ και έγινε 80 ετών τον Απρίλιο του 2020.

Η ίδια έχει μιλήσει αρκετές  φορές για την πανδημία που βιώνουμε. Δίνει κουράγιο στον κόσμο και τον προτρέπει  να ακολουθεί όλα τα μέτρα προστασίας. Στηρίζει, όπως έχει πει και η ίδια, τους υγειονομικούς της χώρας. Στην Δανία οι πρώτοι  εμβολιασμοί άρχισαν στις 27 Δεκεμβρίου του 2020. Σήμερα έχουν γίνει περίπου 30.000 εμβολιασμοί στους Δανούς. Προτεραιότητα έχουν όσοι ανήκουν στο νοσηλευτικό προσωπικό. Έχουν αναφερθεί 168.000 κρούσματα και 1.345 θάνατοι ανάμεσα σε 5,8 εκατομμύρια κατοίκους, από τον περασμένο Μάρτιο του 2020.Η βασίλισσα της Δανίας διαβάζει

Βασίλισσα Μαργκρέτε της Δανίας- εμβόλιο

Η ανακοίνωση για τον εμβολιασμό, ακολούθησε την 49η ετήσια ομιλία της βασίλισσας Μαργκρέτε, η οποία ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στην πανδημία και ευχαριστώντας τους ανταποκριτές για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους. Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής ομιλίας της, η Μαργκρέτε αναγνώρισε επίσης ότι «μόλις γιόρτασε τα Χριστούγεννα με τον πρίγκιπα Χοακίμ και την πριγκίπισσα Μαρί, καθώς και ότι« είδε »τον πρίγκιπα του Φρέντερικ και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Η βασίλισσα Margrethe είναι επίσης η δεύτερη βασίλισσα στον κόσμο που αναγνώρισε ότι έλαβε το εμβόλιο. Οι δημοσιογραφικοί οργανισμοί της Μέσης Ανατολής ανέφεραν ότι ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν Χαμάντ Μπιν Ισα Αλ Χαλίφα, 70 ετών, είχε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer στις 16 Δεκεμβρίου.

Παραμένει μια ανοιχτή ερώτηση για το πότε θα εμβολιαστούν και οι υπόλοιποι  βασιλείς. Στην Ευρώπη, είναι πιθανό να διαφέρουν πολύ οι ημερομηνίες,  λόγω των διαφορών στα σχέδια της κάθε χώρας, αλλά και λόγω των παραγόντων κινδύνου των μεμονωμένων βασιλέων.

Σχετικά με την 94χρονη βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ, τα δημοσιογραφικά μέσα έχουν αναφέρει ότι θα εμβολιαστεί τις επόμενες εβδομάδες. Θα της χορηγηθεί το εμβόλιο της Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19. Αυτό έχουν εγκρίνει οι βρετανικές υγειονομικές αρχές. Το ίδιο θα κάνει και ο σύζυγος της,  πρίγκιπας Φίλιππος.

βασίλισσα Δανίας insta
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις