Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάρτι κορονοϊός Βρετανία: Εικόνες ανευθυνότητας στα Πανεπιστήμια
ΚΟΣΜΟΣ

Πάρτι κορονοϊός Βρετανία: Εικόνες ανευθυνότητας στα Πανεπιστήμια

Πάρτι κορονοϊός Βρετανία: Εικόνες ντροπής - Lockdown στη Βρετανία μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου - Πάνω από 60.000 τα σημερινά κρούσματα - Απόλυτο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων την Τρίτη

Εικόνες που προκαλούν οργή, καθώς αποτελούν επιτομή της ανευθυνότητας, εκτυλίχθηκαν στη Βρετανία, μέσα στη σφοδρή επέλαση της πανδημίας. Φοιτητές στα πανεπιστήμια των Λιντς και Σέφιλντ οργάνωσαν «κορωνοπάρτι», με δυνατή μουσική και χωρίς φυσικά να υπάρχουν αποστάσεις και μάσκες. Δεκάδες φοιτητές, όπως φαίνεται και σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χορεύουν σε ρέιβ πάρτι, σαν να μην υπάρχει πανδημία. «Φωτιά» πήραν οι φοιτητικές εστίες από τις συγκεντρώσεις που διοργανώθηκαν για τον εορτασμό του νέου έτους.

Τα πάρτι που έγιναν πριν από λίγα 24ωρα δείχνουν φοιτητές μεθυσμένους να συνωστίζονται και μάλιστα στη συγκέντρωση του πανεπιστημίου του Λιντς χλευάζουν, όπως ακούγεται, τον Μπόρις Τζόνσον. Ο Βρετανός πρωθυπουργός επέβαλε τρίτο γενικό lockdown στη Βρετανία προσπαθώντας να αναχαιτίσει το κύμα του κορονοϊού που ευθύνεται για τα πάνω από 55.000 κρούσματα σε καθημερινή βάση. Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, οι φοιτητές του Ηνωμένου Βασιλείου καλούνται να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τις διαλέξεις τους μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Για πρώτη φορά πάνω από 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες

Χθες Τρίτη, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24ωρών, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού.  “Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα”, δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. “Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι”. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Επίσης ανακοινώθηκε πως ακόμη 830 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, από τους 407 θανάτους που αναφέρθηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης. Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη Βρετανία έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος πέρυσι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις