Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Καπιτώλιο τώρα – ΗΠΑ: Το tweet που διέγραψε η Ιβάνκα
ΚΟΣΜΟΣ

Καπιτώλιο τώρα – ΗΠΑ: Το tweet που διέγραψε η Ιβάνκα

Καπιτώλιο τώρα - ΗΠΑ: Η κόρη του απερχόμενου προέδρου κάνοντας retweet στο ποστάρισμα του πατέρα της, απευθύνθηκε στους διαδηλωτές

Η Ιβάνκα Τράμπ, κόρη και σύμβουλος του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε στο twitter και με το μήνυμα που έστειλε στους διαδηλωτές έριξε κι άλλο λάδι στη φωτιά. «Αμερικάνοι πατριώτες, οποιαδήποτε παραβίαση της ασφάλειας ή ανυπακοή στις δυνάμεις ασφαλείας είναι ανεπίτρεπτη. Η βία πρέπει να σταματήσει άμεσα», έγραψε χαρακτηριστικά ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με την αναφορά «Αμερικάνοι πατριώτες».

Λίγη ώρα αργότερα όμως διέγραψε το επίμαχο tweet. Στον αντίποδα, ο Μάικ Πενς που ΜΜΕ αναφέρουν ότι έκανε unfollow τον Ντόναλντ Τραμπ, έγραψε πως «η βία και η καταστροφή που σημειώνεται αυτήν τη στιγμή στο Καπιτώλιο πρέπει να σταματήσει και πρέπει να σταματήσει τώρα».

Πηγές του FBI μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο χαρακτήρισαν την κατάσταση εξαιρετικά ανησυχητική επιβεβαιώνοντας ότι ήδη έχουν σταλεί ενισχύσεις προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Tweet Ιβάνκα Τραμπ

Καπιτώλιο τώρα: Διάγγελμα Μπάιντεν

Μήνυμα προς τους εισβολείς, αλλά και τον λαό των ΗΠΑ θα απευθύνει σε λίγα λεπτά ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, με στόχο να κατευνάσει τα πνεύματα και να περιοριστούν τα επεισόδια. Δεκάδες οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, αφού έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Κογκρέσου για την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος και να φυγαδευτούν οι βουλευτές, ανάμεσά τους ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και η εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

«Με έχετε ακούσει και προηγούμενα να λέω ότι τα λόγια ενός προέδρου έχουν μεγάλη σημασία. Να βγει ο Τραμπ στην τηλεόραση και να ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο  Τζο Μπάιντεν. «Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος για όσα συμβαίνουν στο Έθνος μας. Έχουμε φτάσει σε μία σκοτεινή περίοδο για τη Δημοκρατία μας. Η δουλειά των επόμενων τεσσάρων χρόνων πρεπει να είναι η ανάσταση της δημοκρατίας με σεβασμό στο κράτος δικαίου. ο ρόλος της πολιτικής είναι να λύνουμε προβλήματα και όχι να φτάνουμε σε σκηνές χάους», πρόσθεσε.

«Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη και απαιτεί ηγέτες που δεν είναι αφοσιωμένοι στην αναζήτηση της δικής τους ισχύος. Σε μια δημοκρατία 250 χρόνων μπορούμε να κάνουμε πολύ καλύτερα από αυτά που είδαμε σήμερα. Θυμάμαι τα λόγια του Λίνκολν αναφορικά με το πως η δημοκρατία θα πρέπει να υπηρετείται από τους πατέρες του Έθνους.  Ο Τραμπ να βγει μπροστά. Ο θεός να ευλογεί όσους προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη στην Ουάσινγκτον», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις