Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ιερώνυμος αγιασμός – Θεοφάνεια: Ο Μητσοτάκης, η συνομιλία και το “καρφί”
ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος αγιασμός – Θεοφάνεια: Ο Μητσοτάκης, η συνομιλία και το “καρφί”

Ιερώνυμος αγιασμός - Θεοφάνεια: Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, "όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα".

Δηλώσεις έκανε μετά το πέρας του εορτασμού των Θεοφανείων στον Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Αν και μίλησε με γρίφους, είναι σαφές το μήνυμα που ήθελε να στείλει. Οτι δηλαδή η Εκκλησία παίρνει μέτρα, και ακολουθεί τις οδηγίες της κυβέρνησης, σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες που γίνονται κανονικά, χωρίς να υπάρχουν αυστηρά μέτρα. Οι δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αφήνουν να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δείχνει μια υπερβολική αυστηρότητα προς την Εκκλησία σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις που δείχνει ανοχή.. Όπως είπε “όποιος ξέρει ιστορία πάντοτε περιμένει περίεργα πράγματα, επομένως είμαστε έτοιμοι για όλα”.

Ο Μακαριώτατος εξερχόμενος του Μητροπολιτικού Ναού ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαντώντας σε ερώτηση για τη χθεσινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη δήλωσε: “Μιλήσαμε για αυτά που πέρασαν και μιλήσαμε και γι’ αυτά που περιμένουμε. Και επειδή σήμερα έχουμε μία μεγάλη ημέρα πρέπει να προβληματιστούμε και με τη γνώση της ιστορίας. Και η ιστορίας μας, μας λέει, είναι περίεργη, κάνει κύκλους η ζωή. Μέσα σε αυτούς τους κύκλους ζούμε και εμείς”. Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε τα μέτρα να τηρηθούν στις εκκλησίες, ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε: “Εμένα μου το λέτε αυτό; Κοίταξε η Εκκλησία τι μέτρα έχει πάρει. Βγείτε τώρα στις παραλίες, βγείτε στο Σύνταγμα και βγάλτε το συμπέρασμα”.

Θεοφάνεια 2021: Συνωστισμός και πλήθος κόσμου σε Φλοίσβο, Αλιμο και Τατόι

Πράγματι, οι εικόνες που καταγράφηκαν από αρκετές περιοχές σήμερα ανήμερα των Θεοφανείων, είναι αποκαλυπτικές.  Παρά τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης συγχρωτισμός παρατηρήθηκε όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν όχι μόνο στους ναούς, σε πλατείες, στις παραλίες του Φλοίσβου και Αλίμου, στο Κτήμα Τατοΐου. Παρόμοια εικόνα και στο ΟΑΚΑ στο Μαρούσι που γέμισε κόσμο με σύμμαχο τον καιρό. Μάλιστα ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, σε ανάρτησή του στο facebook σχολιάζοντας τις σημερινές εικόνες από τις εκκλησίες, ανέφερε ξεκάθαρα πως ο συνωστισμός μπορεί να κάνει ακόμα χειρότερη την κατάσταση με τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς προειδοποίησε ότι δε θα πρέπει να αποτελέσει έκπληξη αν ξαναπαρθεί απόφαση να κλείσουν τα σχολεία και αν παραταθούν τα σκληρά μέτρα.

Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια Κόσμος στον Φλοίσβο τα Θεοφάνεια
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις