Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανασχηματισμός: Ο διεθνής τύπος για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υφυπουργό στην Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανασχηματισμός: Ο διεθνής τύπος για τον πρώτο ομοφυλόφιλο υφυπουργό στην Ελλάδα

Νικόλας Γιατρομανωλάκης ανασχηματισμός: Μετά την ανακοίνωσή, ο διεθνής τύπος χαρακτήρισε τη μέρα αυτή ιστορική.

Ημέρα ανασχηματισμού η χθεσινή, με αρκετές αλλαγές και δύο ηχηρά ονόματα να αποχωρούν. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος είδαν την πόρτα της εξόδου, ενώ 11 βουλευτές αναβαθμίστηκαν και πήρες θέσεις στα κυβερνητικά έδρανα. Αλλαγή έγινε και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου με τον Χρήστο Ταραντίλη να διαδέχεται τον Στέλιο Πέτσα. Το πρόσωπο ωστόσο που ξεχώρισε ήταν ο νέος υφυπουργός Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης. Και αυτό διότι είναι ο πρώτος Έλληνας ομοφυλόφιλος που καταλαμβάνει θέση υφυπουργού. Ο ίδιος μάλιστα έχει μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλική του ταυτότητα.

Μετά την ανακοίνωσή, ο διεθνής τύπος χαρακτήρισε τη μέρα αυτή ιστορική, με πολλά πρωτοσέλιδα του ξένου τύπου να γεμίζουν με τον ίδιο. Το Associated Press ήταν αυτό που πρώτο μετέδωσε την είδηση και έφτασε σε όλα τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανά τη Γη. Eξι λέξεις στον τίτλο, που καταγράφηκε ως ιστορικός: Greece names first openly gay minister, δηλαδή «Η Ελλάδα ορίζει τον πρώτο ανοιχτά γκέι υπουργό».

Νικόλας Γιατρομανωλάκης

O βρετανικός Ιndependent

O βρετανικός Ιndependent σημειώνει ήδη στον υπότιτλο «Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης γράφει ιστορία με τον νέο του ρόλο ως υφυπουργός Πολιτισμού». Στο ρεπορτάζ περιλαμβάνει και το tweet που έκανε ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Aλέξης Πατέλης, σημειώνοντας: «Μια ιστορική μέρα για LGBTI+ εκπροσώπηση, μια μεγάλη νίκη για την αξιοκρατία και την ορθότερη λήψη αποφάσεων μέσω της διαφορετικότητας». Ας σημειωθεί ότι ο Αλέξης Πατέλης δήλωσε πρόσφατα ότι «η κυβέρνηση έχει τρεις τουλάχιστον ανοιχτά ομοφυλόφιλους σε θέσεις κυβερνητικές», μιλώντας στον Φώτη Σεργουλόπουλο.

Νικόλας Γιατρομανωλάκης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις