Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπάμπης Παπαδημητρίου γραφείο: Θύμα διάρρηξης ο βουλευτής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπάμπης Παπαδημητρίου γραφείο: Θύμα διάρρηξης ο βουλευτής

Μπάμπης Παπαδημητρίου γραφείο: Άγνωστοι δράστες εισέβαλαν τα ξημερώματα στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου εισέβαλαν άγνωστοι δράστες, το πρωί της Δευτέρας, παραβιάζοντας το παράθυρο του γραφείου που βρίσκεται στον πρώτο όροφο κτιρίου στην οδό Σανταρόζα. Οι δράστες έψαξαν σε όλους τους χώρους, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να βρουν λεία και στη συνέχεια, διέρρηξαν και παρακείμενο διαμέρισμα, αρπάζοντας έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είναι δημοσιογράφος και βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Γεννήθηκε στις Τρεις Γέφυρες το 1954. Μεγάλωσε στις συνοικίες της Αλεξάνδρα και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Παρίσι. Πήρε το πρώτο μεταπτυχιακό του από το ίδιο Πανεπιστήμιο στην ειδικότητα «Χρήμα και Χρηματοοικονομική» και το δεύτερο μεταπτυχιακό στην Οικονομική Ιστορία. Εργάστηκε στον τουρισμό και στην Εμπορική Τράπεζα αρχικώς, ενώ λίγο αργότερα συμμετείχε στην ομάδα συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας του καθηγητή Κωστή Βαΐτσου. Συμμετείχε στο Γραφείο Τύπου του υπουργού Εθνικής Οικονομίας Κώστα Σημίτη (1985 και 1987).

Στη δημοσιογραφία μπήκε με την ευκαιρία της συνεργασίας του στη δημιουργία του ένθετου Οικονομικού φύλλου της εφημερίδας «Η Καθημερινή», όταν αποκτήθηκε από τον Αριστείδη Αλαφούζο. Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με «Το Βήμα» όπου επίσης δημιούργησε ανάλογο ειδικό οικονομικό ένθετο. Μετά το 1998 επέστρεψε στην «Καθημερινή» ενώ το 2002 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ». Από το 2016 διευθύνει σειρά βιβλίων με σύντομες εισαγωγές για ζητήματα επικαιρότητας για εκδοτικό οίκο.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην περιφέρεια Β3′ Νότιου Τομέα Αθηνών, κερδίζοντας περίπου 24.000 σταυρούς.

Μπάμπης Παπαδημητρίου Βουλή

Δείτε ακόμη

Απίστευτες σκηνές στη Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτης μπούκαρε σε σπίτι για να… σωθεί!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις