Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Περιποίησης δέρματος μυστικά: Tips για καθημερινή φροντίδα
PLUS

Περιποίησης δέρματος μυστικά: Tips για καθημερινή φροντίδα

Περιποίηση δέρματος μυστικά: Tips για καθημερινή φροντίδα για να έχεις μια λαμπερή και υγιής επιδερμίδα

Η περιποίηση της επιδερμίδας  είναι πολύ σημαντική για ένα όμορφο και υγιές δέρμα. Με κυριολεκτικά  εκατοντάδες καινοτόμα προϊόντα να κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα, μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιορίσετε ποια προϊόντα χρειάζεστε πραγματικά και είναι τα κατάλληλα για σας. Για να σας καθοδηγήσουμε στην scin care ρουτίνα ομορφιάς σας για  “χαρούμενο” και υγιές δέρμα, ακολουθούν  μυστικά περιποίησης δέρματος που καλύπτουν όλες τις επιδερμίδες.

1. Γνωρίστε τον τύπο του δέρματός σας

Η κατανόηση και η γνώση του τύπου του δέρματος σας είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για το δέρμα σας. Εάν δεν γνωρίζετε ή έχετε παραπληροφόρηση, θα μπορούσατε να θέσετε σε κίνδυνο τη φυσική ισορροπία του δέρματός σας. Αυτό μπορεί να προκαλέσει  ερεθισμό, φλεγμονή ακόμη και πρόωρη γήρανση χρησιμοποιώντας λάθος προϊόντα. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι δέρματος είναι το λιπαρό ή επιρρεπές στην ακμή ή το  ξηρό και το ευαίσθητο δέρμα. Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι μπορείτε να είστε περισσότεροι από έναν τύποι. Αυτό μάλιστα ενδέχεται να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Επομένως  είναι σημαντικό να “ακούτε” πάντα το δέρμα σας.

make up προϊόντα

 

2. Μην εφαρμόζετε πάρα πολύ προϊόν

Όσον αφορά τη φροντίδα του δέρματος, το «more is more» δεν είναι καλός κανόνας. Έτσι, εάν εφαρμόσετε υπερβολική ενυδατική κρέμα, το προϊόν πιθανότατα δεν θα λειτουργήσει όπως πρέπει.  Επιπλέον, είναι μια συνολική σπατάλη προϊόντος και για τα χρήματά σας, δεδομένου ότι το δέρμα σας δεν θα μπορεί να το απορροφήσει ούτως ή άλλως!

 

3. Καθαρίζετε πάντα σχολαστικά

Στην περιποίηση δέρματος  ανήκει και ο σχολαστικός καθαρισμός είναι το αγαπημένο μας beauty hack. Καθαρίζοντας καλά μετά από ένα make up το πρόσωπο, θα διασφαλίσετε ότι έχουν αφαιρεθεί όλες οι ακαθαρσίες. Δεν υπάρχουν  βακτήρια ούτε η ρύπανση που δημιουργείται στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι θα έχετε μια καθαρή βάση για να κάνετε τη νυχτερινή ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

 

4. Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν λήξει

Η χρήση  προϊόντων μετά τις ημερομηνίες λήξης τους είναι ένα μεγάλο όχι: είναι κακό για εσάς. Δυστυχώς, τα αγαπημένα σας προϊόντα ομορφιάς φιλοξενούν βακτήρια (ειδικά αν τα χρησιμοποιείτε συχνά) και αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε λοιμώξεις και ερεθισμούς. Επίσης δεν έχουν και την ίδια απόδοση. Μετά από λίγο, τα προϊόντα μπορούν να παράγουν επιβλαβείς τοξίνες. Αυτές  μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία σας καθώς και για το δέρμα σας. Κατά γενικό κανόνα, αν δεν θυμάστε πότε αγοράσατε την κρέμα προσώπου, το SPF, το foundation ή το eyeliner – ξεφορτωθείτε το! Όμως πολλά προϊόντα έχουν μια ένδειξη που δείχνει πότε λήγουν, όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία.

ημερομηνία λήξης

5. Δεν ξεχνάμε ποτέ το αντηλιακό

Τέλος στα μυστικά περιποίησης δέρματος που όλοι ξέρουμε ότι  πρέπει να κάνουμε για την scin care ρουτίνα μας, είναι να βάζουμε αντηλιακό. Μας προστατεύει καθημερινά  από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Το 90% του τρόπου με τον οποίο γερνά το δέρμα σας είναι υπό τον έλεγχό σας και συνδέεται άμεσα με την έκθεση στον ήλιο. Έτσι, ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες του χειμώνα, προστατεύστε το δέρμα σας χρησιμοποιώντας αντηλιακό με SPF 30 ή παραπάνω.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις