Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Lockdown Γερμανία κορονοϊός: Αυστηρότερα γίνονται τα μέτρα
ΚΟΣΜΟΣ

Lockdown Γερμανία κορονοϊός: Αυστηρότερα γίνονται τα μέτρα

Lockdown Γερμανία κορωνοϊός: αυστηρότερα μέτρα αποφάσισαν οι αρχές με σημερινή τηλεδιάσκεψη.

Την ώρα που στην Ελλάδα το lockdown επέστρεψε στην σκληρή μορφή του με τα κομμωτήρια αλλά και τα καταστήματα να παραμένουν κλειστά, η Γερμανία ετοιμάζεται κι εκείνη για ένα αυστηρότερο πλαίσιο μέτρων. Όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη με αποκορύφωμα την Αγγλία, ανησυχία προκαλεί η μετάλλαξη του κορωνοϊού, καθώς τον κάνει να εξαπλώνεται με ραγδαία ταχύτητα. Η Άνκελα Μέρκελ αλλά και οι αρχηγοί των κρατιδίων αποφάσισαν να πάρουν αυστηρότερα μέτρα και κανένα σημάδι χαλάρωσης δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα. Τουλάχιστον μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα οι αρχές της χώρας αποφάσισαν ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης κρουσμάτων άνω των 200 ανά 100.000 κατοίκους, η ακτίνα κίνησης πρέπει να περιορίζεται σε 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPIEGEL, η καγκελάριος Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν κατά τη σημερινή τους τηλεδιάσκεψη ότι σε περιοχές με συχνότητα εμφάνισης άνω των 200 κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός 7 ημερών, τα ομοσπονδιακά κρατίδια θα λαμβάνουν τοπικά μέτρα. Αυτά περιλαμβάνουν ιδίως τον περιορισμό του εύρους κίνησης στα 15 χιλιόμετρα γύρω από τον τόπο κατοικίας. Εξαιρέσεις θα γίνονται μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος. Οι ημερήσιες εκδρομές δεν αποτελούν ρητά τέτοιο λόγο.

βερολινο γερμανια

Σε ρυθμούς αυστηρού lockdown ολόκληρη η Ευρώπη

Την ώρα που η Γερμανία μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ και των αρχηγών των κρατιδίων της, αποφάσισε να ακολουθήσει σκληρότερα μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό, στο ίδιο κλίμα φαίνεται να κινείται και ολόκληρη η γηραιά ήπειρος. «Η πρόωρη χαλάρωση θα μας πάει πολύ πίσω ξανά», υποστήριξε την Κυριακή ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Σόντερ. «Οι αριθμοί εξακολουθούν να είναι πολύ υψηλοί», συνέχισε. «Όσο ενοχλητικό και αν είναι, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί και να μην τα παρατήσουμε νωρίς», κατέληξε.

Στη Γαλλία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε το Σάββατο νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας σε 15 τμήματα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, από τις 8 μ.μ. Η διάδοση του Covid-19 σε αυτές τις περιοχές ανέβηκε ταχύτερα συγκριτικά με άλλες περιοχές με αποτέλεσμα οι τοπικοί ηγέτες να ζητήσουν σκληρότερο lockdown. Η κυβέρνηση ανέβαλλε επίσης την προγραμματισμένη επανέναρξη μουσείων και κινηματογράφων, που είχε υποσχεθεί για τις 7 Ιανουαρίου, ενώ εστιατόρια και μπαρ παραμένουν κλειστά σε εθνικό επίπεδο. Τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να ανοίξουν ξανά μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η διασπορά της πανδημίας το επόμενο χρονικό διάστημα. Από εκεί θα εξαρτηθεί εάν θα χαλαρώσουν τα μέτρα στις ευρωπαϊκές χώρες ή θα παραμείνουν το ίδιο σκληρά.

μέρκελ ευρωκοινοβούλιο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις