Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Θεοφάνεια 2021 κορονοϊός: Ποιος κωδικός δεν θα ισχύει
ΕΛΛΑΔΑ

Θεοφάνεια 2021 κορονοϊός: Ποιος κωδικός δεν θα ισχύει

Θεοφάνεια 2021 κορονοϊός: Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Σε κρίσιμη φάση έχει μπει η χώρα καθώς οι ειδικοί ανησυχούν πως μετά τις μέρες των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Κυβέρνηση και υγειονομικοί προσπαθούν να αποφύγουν το τρίτο κύμα του κορονοϊού, το οποίο χτυπά με σφοδρότητα την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι από την Κυριακή, η χώρα έχει μπει σε νέο σκληρό lockdown ακριβώς για τον περιορισμό της πανδημίας.

Μια από τις αποφάσεις είναι να μην λειτουργήσουν οι εκκλησίες τη γιορτή των Φώτων, μια απόφαση που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους ιερείς, με την Ιερά Σύνοδο χθες να ανακοινώνει πως θα οι εκκλησίες θα λειτουργήσουν κανονικά. Ωστόσο σύμφωνα με τα μέτρα της κυβέρνησης, πιο περιορισμένες θα είναι οι μετακινήσεις των πολιτών τα Θεοφάνια σε σχέση με τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ειδικότερα, για τα Θεοφάνεια δεν υπάρχει πρόβλεψη για οικογενειακές συναθροίσεις, όπως συνέβη στις προηγούμενες γιορτές, όταν οι πολίτες μπορούσαν να πάνε και να φύγουν από ρεβεγιόν κάνοντας χρήση του κωδικού 6 στα SMS προς το 13033.

Παράλληλα, μετά την απόφαση για πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τη μείωση της διασποράς του κορονοϊού, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 σε όλη την επικράτεια, ενώ για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο», όπως είναι η Δυτική Αττική, η απαγόρευση μετακινήσεων ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Μόνη εξαίρεση για μετακίνηση στις ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας αποτελούν οι εργαζόμενοι και όσοι έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Όσον αφορά τις μετακινήσεις από τις 21:00 ως τις 05:00, θα πραγματοποιείται όπως και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δηλαδή με γραπτό μήνυμα στο 13033 και με έντυπα μετακίνησης και με βεβαίωση από εργοδότη.

Γυναίκες με μάσκα στην Ερμού

Τα πρόστιμα για τους παραβάτες

Στα φυσικά πρόσωπα που μετακινούνται με ψεύδη δήλωση οι Αρχές θα επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ και στους εργοδότες πρόστιμο 500 ευρώ. Παράλληλα, όσοι κυκλοφορούν δίχως μάσκα η οποία είναι υποχρεωτική τόσο σε εσωτερικούς, όσο και εξωτερικούς χώρους θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ.

Στις επιχειρήσεις ή οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες. Στα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν εκδηλώσεις για την πρώτη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και για τη δεύτερη παράβαση διοικητικό πρόστιμο 5.000.

Έλεγχοι αστυνομίας κορονοϊός
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις