Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χρήστος Ταραντίλης ανασχηματισμός 2021: Πήρε «φωτιά» το twitter για τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Ταραντίλης ανασχηματισμός 2021: Πήρε «φωτιά» το twitter για τον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο

Χρήστος Ταραντίλης ανασχηματισμός 2021: Η ομοιότητα του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου με τον Άγγελο Μπράτη δεν πέρασε απαρατήρητη

Ανακοινώθηκε σήμερα ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Ένας ανασχηματισμός που είχε ηχηρότατες αποχωρήσεις, αναβάθμιση 11 βουλευτών και αλλαγή στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο Γιάννης Βρούτσης και ο Τάκη Θεοδωρικάκος ήταν τα δύο ”μεγάλα” ονόματα που αποχώρησαν από την κυβέρνηση. Στα κυβερνητικά έδρανα θα κάθονται πλέον οι Άγγελος Συρίγος, Ζέττα Μακρή, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Κώτσηρας, Σταύρος Καλαφάτης, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Κατσαφάδος, Σπήλιος Λιβανός, Σοφία Βούλτεψη και ο Γιώργος Οικονόμου.

Αλλαγή έγινε και στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, όπου τη θέση του Στέλιου Πέτσα πήρε ο Χρήστος Ταραντίλης. Όπως ήταν λογικό ο ανασχηματισμός υπήρξε θέμα σχολιασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην περίπτωση του Χρήστου Ταραντίλη είναι κάπως διαφορετική. Και αυτό γιατί οι χρήστες του Twitter εντόπισαν μια μεγάλη ομοιότητα με τον κριτή του GNTM Άγγελο Μπράτη. Τα tweets αναδείκνυαν την ομοιότητά τους, με πολλά αστεία σχόλια και αναφορές στο επιτυχημένο ριάλιτι μοντέλων του STAR.

https://twitter.com/BlueMon50040944/status/1346047200225329154

Χρήστος Ταραντίλης βιογραφικό: Γεννημένος στα Εξάρχεια

Ο 47χρονος πανεπιστημιακός γεννήθηκε στα Εξάρχεια, τελείωσε δημόσιο σχολείο – το παλιό 3ο, πίσω από το στάδιο του Παναθηναϊκού, ως φοιτητής πέρασε από τη Νεολαία της ΝΔ και η σχέση του με την πολιτική, σε πρώτη φάση, τελείωσε εκεί. Σπούδασε στην Πάτρα, έκανε μεταπτυχιακά στην Αγγλία (LSE), διδακτορικό στο Πολυτεχνείο και το ναυτικό και ακολούθως ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του καριέρα. Αρθρογραφούσε στον τύπο, αλλά όπως ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξή του στο iefimerida το 2017 «πάντα με πολιτική διάσταση, καθώς έγραφα για θέματα αξιολόγησης, αριστείας, την ανάγκη να έρθει ξένο χρήμα στην Ελλάδα, το ασφαλιστικό». Και αυτή η αρθρογραφία ήταν κλειδί για την προσέγγιση με τον τότε πρόεδρο της ΝΔ, σήμερα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για την είσοδό του στην πολιτική είχε πει τότε ο Χρήστος Ταραντίλης ότι οι φοιτητές του που τον παρακίνησαν να βγει και να μιλήσει στην κοινωνία αλλά και η ίδια η κρίση τον οδήγησαν τελικά σε αυτές τις πολιτικές επιλογές. «Το πιο εύκολο θα ήταν για όλους μας, κυρίως για εμάς που έχουμε καριέρα και δουλειά, να κάνουμε κριτική και να στεκόμαστε απ’ έξω», λέει. Μιλώντας για τον εαυτό του είχε πει: «Κι εγώ είμαι οπαδός της σύνθεσης, δεν είμαι των εντάσεων. Γι’ αυτό και στο πανεπιστήμιο δεν αντιμετωπίζω προβλήματα ταμπέλας. Ετσι κι αλλιώς, πολιτική ταυτότητα έχουμε όλοι στη ζωή μας».

Χρήστος Ταραντίλης μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις