Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άγγελος Συρίγος βιογραφικό: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγγελος Συρίγος βιογραφικό: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας

Άγγελος Συρίγος βιογραφικό: Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης.

Ημέρα ανασχηματισμού η σημερινή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αρκετές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θέλει να δώσει το μήνυμα της επανεκκινησης. Τη σύνθεση του νέου κυβερνητικού σχήματος ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης. Ηχηρότερες αποχωρήσεις αυτές των Τάκη Θεοδωρικάκου και Γιάννη Βρούτση. Ο σημερινός ο ανασχηματισμός είναι ο πρώτος με τον οποίο μένουν εκτός κυβέρνησης πρόσωπα που κατείχαν κυβερνητική θέση από τις πρώτες κιόλας ημέρες της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο βασικός κορμός της κυβέρνησης παρέμεινε αμετακίνητος, ενώ 11 «γαλάζιοι» βουλευτές βρήκαν θέση σε κομβικά υπουργεία.

Ένας από τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι και ο Άγγελος Συρίγος. Ο Άγγελος Συρίγος αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Παιδείας για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Το 1994 αναγορεύτηκε Διδάκτωρ της Νομικής σχολής του Μπρίστολ στην Αγγλία. Από το 2002 διδάσκει Διεθνές Δίκαιο και Εξωτερική Πολιτική στο τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Ο Άγγελος Συρίγος με μάσκα

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019 στην Α΄Αθηνών.
Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

• Έχει εργασθεί στο Πανεπιστήμιο του Κείμπριτζ (1993-94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
• Υπηρέτησε ως Γενικός γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012- 2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007- 2009) αρμόδιος για τους ελληνόπαιδες εξωτερικού και τους μουσουλμανόπαιδες στη Θράκη.
• Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών.
• Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.
• Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ’ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για την συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού.
• Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνoτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις