Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Μένουμε σπίτι και τρώμε: Πώς δεν θα πάρουμε κιλά
PLUS

Μένουμε σπίτι και τρώμε: Πώς δεν θα πάρουμε κιλά

Μένουμε σπίτι και τρώμε: Τι πρέπει να προσέχουμε στην διατροφή μας και τι να αποφεύγουμε

Τώρα που βρισκόμαστε στην δεύτερη καραντίνα και  μένουμε σπίτι όλη την ημέρα, είναι λογικό να μην έχουμε το ίδιο πρόγραμμα με πριν. Ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες, η όρεξη για γλυκά και φαγητό έχει παρατηρηθεί ότι είναι πιο μεγάλη. Επίσης πλέον όλοι μας σχεδόν ασχολούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας με  την κουζίνα, χαλαρώνουμε,  βλέπουμε Netflix, ξαπλώνουμε και τρώμε! Αφού λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπεται να μετακινούμαστε, παρά μόνο για συγκεκριμένους λόγους, μας έχει βγει από μέσα μας, ο “σεφ” εαυτός μας. Οπότε για να περάσει  η ώρα φτιάχνουμε  ένα πλούσιο πρωινό, δοκιμάζουμε νέες συνταγές, γλυκά και σίγουρα παραγγέλνουμε πίτσες ή σουβλάκια. Η υγιεινή διατροφή για πολλούς, έχει παραμεληθεί, αλλά και ο καθιστικός τρόπος ζωής, δεν μας βοηθάει να μην πάρουμε κιλά.

Είναι  πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν ότι δεν γίνεται να μην τρώνε αυτή την περίοδο και έχουν διάθεση για πιο πολλά σνακ κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι φυσιολογικό σε περιόδους με έντονο στρες, να ανοίγει η όρεξή μας. Αλλά  είναι εξίσου σημαντικό να μπορέσουμε να μην πάρουμε έξτρα κιλά και  να έχουμε έναν υγιεινό τρόπο διατροφής, όσο θα μένουμε σπίτι, λόγω του κορωνοϊο. Αυτό είναι το καλύτερο όχι τόσο για να μην βάλουμε κιλά αλλά κυρίως για την σωματική μας υγεία. Πώς λοιπόν θα το μπορέσουμε να μην πάρουμε κιλά στην καραντίνα;

γυναίκα τρώει γλυκό

Υγιεινό πρωινό

Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, σύμφωνα και με τους διαιτολόγους. Με ένα γεμάτο και πλούσιο πρωινό, παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια που χρειαζόμαστε για όλη την υπόλοιπη μέρα μας. Το σώμα μας,αφού έχει μείνει δίχως κάποια τροφή, τις ώρες του ύπνου, θέλει επειγόντως τρόφιμα-δηλαδή ενέργεια. Έτσι μόνο μπορεί να έχει την δύναμη για τις πρώτες ώρες της μέρας. Με ένα υγιεινό πρωινό έχουμε όμως και περισσότερη διάθεση και ευεξία, που είναι σημαντικά για να είμαστε πιο αισιόδοξοι.

Τι μην να τρώμε για να μην πάρουμε κιλά

πίτσα

Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση

Για να μην πάρει κάποιος κιλά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνει κάποια αυστηρή δίαιτα και να μην τρώει. Το καλύτερο για την υγεία μας, είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή. Τι σημαίνει αυτό; Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε καθημερινή βάση. Να επιλέγουμε επίσης πιο πολύ προϊόντα ολικής άλεσης, όπως στο ψωμί και στα ζυμαρικά, που μαγειρεύουμε και τρώμε. Να εντάξουμε στην διατροφή μας το καστανό ρύζι. Αποφύγετε όσο μπορείτε γλυκά, αναψυκτικά και αλκοόλ. Όχι μόνο σας δίνουν πολλές θερμίδες, αλλά είναι και ανθυγιεινά.

Αφού έχουμε τόσο χρόνο στο σπίτι μας, ευκαιρία είναι να φτιάχνουμε smoothies. Αυτά είναι από τα καλύτερα ροφήματα για ενέργεια, που έχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά, που χρειαζόμαστε. Σε ένα smoothie, μπορούμε να βάλουμε από φρούτα, όπως μπανάνα, μήλο, αχλάδι, μέχρι και λαχανικά και μέντα. Επίσης μπορούμε να το φτιάξουμε με γάλα αμυγδάλου.

Κάτι που μας δίνει ενέργεια και μας ξυπνάει, αντί για καφέ, είναι το πράσινο τσάι. Αν θελήσουμε κάτι σε πιο γλυκό, μπορούμε να φτιάξουμε pancakes από βρώμη και αλεύρι καρύδας. Για να αποφύγουμε το συχνό τσιμπολόγημα, ας δοκιμάσουμε να τρώμε πιο συχνά και μικρά γεύματα κατά την διάρκεια της ημέρας. Για σνακ ιδανικά είναι οι ξηροί καρποί, αλλά και τα φρούτα. Τέλος μισή ώρα γυμναστικής την ημέρα,είτε μιλάμε για απλές διατάσεις, είτε για έναν περίπατο κοντά στο σπίτι μας, είναι ότι χρειαζόμαστε για να ενεργοποιούμε τον μεταβολισμό μας.

woman eating burger
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις