Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021 πληττόμενες: Ποιοι ΚΑΔ απαλλάσσονται
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021 πληττόμενες: Ποιοι ΚΑΔ απαλλάσσονται

Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021 πληττόμενες: Μεγάλη ''ανάσα'' για τις επιχειρήσεις αποτελεί η αναστολή της πλήρους καταβολής του ενοικίου για όσες από αυτές παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως 11/1/2021.

Μεγάλη ”ανάσα” για τις επιχειρήσεις αποτελεί η αναστολή της πλήρους καταβολής του ενοικίου για όσες από αυτές παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως 11/1/2021. Υπενθυμίζεται πως από την Κυριακή η χώρα έχει μπει σε νέο σκληρό lockdown. Στο πλαίσιο αυτό έκλεισαν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.). Ανεστάλη και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και πάλι από τις εννέα το βράδυ. Έτσι η κυβέρνηση στο πλαίσιο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις που έκλεισαν προέβη σε ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης. Αυτό της αναστολής της πλήρους καταβολής του ενοικίου.

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Με βάση τα παραπάνω ανακοινωθέντα, ιδιοκτήτης που είναι φυσικό πρόσωπο και έχει συμφωνήσει με επιχειρηματία μισθωτή να λαμβάνει κάθε μήνα ενοίκιο ύψους 1.000 ευρώ, θα λάβει για τον μήνα Ιανουάριο αποζημίωση 800 ευρώ από το κράτος εάν η επιχείρηση του μισθωτή παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Ηλικιωμένος με μάσκα

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τις γιορτές

Επιπροσθέτως, οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών, όπως και οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, θα έχουν κατά τον μήνα Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80%, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, με επιμερισμό του κόστους του ενοικίου κατά 60% στο Κράτος, 20% στις επιχειρήσεις-ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές. Ενώ, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 40% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο.

Άνθρωπος στην Ερμού με μάσκα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις