Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: Συζητήσεις της Κομισιόν για νέες παραγγελίες
ΚΟΣΜΟΣ

Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: Συζητήσεις της Κομισιόν για νέες παραγγελίες

Εμβόλιο Pfizer κορονοϊός: Η Κομισιόν πλέον συζητεί με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων εμβολίων.

Οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη ξεκίνησαν στις 27 Δεκεμβρίου δίνοντας στον κόσμο την ελπίδα ότι το νέο έτος θα φέρει τη λύτρωση από τον κορονοϊό. Μετά την έγκριση του εμβολίου της Pfizer και με την Κομισιόν να έχει υπογράψει συμφωνίες για τις δόσεις του εμβολίου, άρχισαν οι εμβολιασμοί.

Ωστόσο με την αρχή κιόλας του νέου έτους άρχισαν οι φόβοι ότι η Ευρώπη μπορεί να ξεμείνει από εμβόλιο. Η ανακοίνωση της BioNTech, εταιρία που συνεργάζεται με την Pfizer είπε ότι ενδέχεται να υπάρξουν κενά στις παραδόσεις μέχρι να αρχίσουν να διανέμονται και άλλα εμβόλια. Η είδηση ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους που εξέφραζαν ειδικοί και ΜΜΕ, πως η Ευρώπη αγόρασε λιγότερα εμβόλια από όσα χρειάζονται οι 27 χώρες της, τη στιγμή που ΗΠΑ και Βρετανία έσπευσαν να αγοράσουν ικανοποιητικό αριθμό δόσεων για να εμβολιάσουν τον πληθυσμό.

Το εν λόγω θέμα μάλιστα, είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της ΕΕ, με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν να υπογραμμίζει πως όταν ξεκίνησαν οι διαδικασίες, κανείς δεν ήξερε ποιο εμβόλιο θα εγκριθεί, οπότε προτίμησε να κλείσει συμφωνίες με πολλές υποσχόμενες εταιρίες, από το να πάρει πολλά εμβόλια από μόνο μία. Μάλιστα, ήδη πολλές χώρες αναγκάζονται να αναστείλουν τον εμβολιασμό του πληθυσμού με τη δεύτερη δόση.

Εμβόλιο κορονοϊός

Η Κομισιόν σε συζητήσεις με τις Pfizer/Biontech

Η Κομισιόν πλέον συζητεί με τις Pfizer/Biontech την δυνατότητα παραγγελίας επιπλέον δόσεων εμβολίων κατά της του Covid-19, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Αυτό είχε προαναγγείλει χθες και η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου σε δηλώσεις της. «Η κατάσταση θα βελτιωθεί βήμα-βήμα» υπογράμμισε η κυρία Κυριακίδου, επισημαίνοντας ότι «διαπραγματευόμαστε για επιπλέον εμβόλια από την Pfizer/BioNTech».

Η ίδια πρόσθεσε ότι «άλλοι παρασκευαστές με τους οποίους έχουμε συμβόλαια βρίσκονται κοντά στην έγκριση της ΕΕ. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το φθινόπωρο του 2020 κανείς δεν θα μπορούσε να πει με βεβαιότητα ποιο εμβόλιο θα ήταν επιτυχές, η ΕΕ τα πάει πολύ καλά με την επιλογή των εμβολίων».

Εμβόλιο κορονοϊού
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις