Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Δολοφονία Κινέζα: Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή της
ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία Κινέζα: Η δολοφονία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή της

Δολοφονία Κινέζα: Έχει ζητηθεί σάρωση των τηλεφωνικών στιγμάτων στην περιοχή των Βιλίων, όπου βρέθηκε η νεκρή πριν λίγες ημέρες.

Στην τελευταία κλήση, που πραγματοποίησε από το κινητό της τηλέφωνο, αρκετές ώρες από τη στιγμή, μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου, είχε φύγει από το σπίτι της, παίρνοντας μόνο την καφέ τσάντα της, στηρίζουν πολλές από τις ελπίδες τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει να εξιχνιάσουν την δολοφονία της Lin Qiu Yun, της 38χρονης από την Κίνα, η σορός της οποίας βρέθηκε τυχαία προ ημερών από κυνηγούς στα Βίλια. Το στοιχείο για την τελευταία κλήση που είχε κάνει σε άγνωστο ακόμη άτομο η άτυχη, μητέρα ενός αγοριού 16 ετών, που ζει στην Κίνα, είχε προκύψει ήδη από την πρώτη φάση των ερευνών της Αστυνομίας, σε επίπεδο του Τμήματος ασφαλείας Ομονοίας, όπου είχε καταγγελθεί από συμπατριώτες της και συγκάτοικούς της, ότι δεν είχε δώσει σημεία ζωής, επί πέντε ημέρες. Είχε πραγματοποιηθεί από το κέντρο της Αθήνας, ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου στον άγνωστο αποδέκτη.

Ο δημοσιογράφος Πέτρος Καρσιώτης

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τώρα μετά τη συνταρακτική εξέλιξη της ανεύρεσής της μέσα σε βαλίτσα, κρυμμένη σε συστάδα θάμνων, διακόσια μέτρα από την παλαιά εθνική οδό, όλες οι προσπάθειες των ερευνητών επικεντρώνονται στο να γίνει γνωστός ο αποδέκτης του τηλεφωνήματος, ο οποίος, αν δεν έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία, τουλάχιστον θα είναι σε θέση, εκτιμάται, να συνεισφέρει σε πληροφορίες για την κατάσταση που βρισκόταν η 38χρονη γυναίκα, εκείνες τις ώρες.

Κινέζα εξαφάνιση

Δολοφονία Κινέζα: Σάρωση και στα Βίλια

Παράλληλα, η Αστυνομία έχει ζητήσει από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να λάβει απάντηση στο ερώτημα για τα στίγματα κινητών που έφθασαν στην κεραία που καλύπτει την περιοχή, στην οποία ο δράστης της δολοφονίας, μετέφερε τη βαλίτσα και την έκρυψε. Με δεδομένο ότι το τηλέφωνο της Lin, μετά από εκείνη την κλήση, έκλεισε, πιστεύεται ότι η κοπέλα τότε η μερικές ώρες αργότερα δολοφονήθηκε και μεταφέρθηκε στη θαμνώδη περιοχή, κλεισμένη στη βαλίτσα. Αυτή η βαλίτσα, μαζί με τη μονωτική ταινία με την οποία ο δολοφόνος την είχε τυλίξει εξωτερικά για να αποφύγει το απρόοπτο γεγονός να ανοίξει εύκολα από κάποιο άγριο ζώο ή σκύλο, είναι τα δύο σημαντικά στοιχεία που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Το εσωτερικό της ταινίας

Όσος χρόνος κι αν πέρασε με εκτεθειμένη τη βαλίτσα, οι ερευνητές, ποντάρουν στο εσωτερικό κολλώδες της ταινίας, πάνω στο οποίο δεν αποκλείεται να έχει μείνει δακτυλικό αποτύπωμα του δολοφόνου η DNA, αφού, κατά πάσα πιθανότητα, η εγκληματική ενέργεια, ήταν απόφαση της στιγμής για άγνωστη διένεξη με την Lin. Από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι ενδιαφέρει πολύ τους αστυνομικούς να πληροφορηθούν υπό ποια ιδιότητα ακριβώς και με ποια άτομα, επισκεπτόταν πριν κλείσουν λόγω κορονοϊού, τα καζίνο Λουτρακίου και Πάρνηθας! Είναι μία πληροφορία την οποία αποκάλυψαν στην αστυνομία οι άνθρωποι που έμεναν μαζί της και γνώριζαν τις κινήσεις της.

Περιπολικό δρόμος

Μάρτυρες «κλειδιά»

Η συγκάτοικός της στο Μεταξουργείο και ο κουμπάρος της, που διαμένει στην ίδια πολυκατοικία ήταν οι πρώτοι άνθρωποι του περιβάλλοντός της, που κλήθηκαν και κατέθεσαν στην Ασφάλεια, στην αρχή ενός κύκλου καταθέσεων, καθώς ίσως θα κληθούν και πάλι να εξηγήσουν στοιχεία που θα προκύψουν από άλλες μαρτυρίες. Θεωρούνται οι άνθρωποι-«κλειδιά» για την πορεία και την κατεύθυνση της έρευνας, καθώς ανήκαν στο στενό της περιβάλλον και φέρονται να γνώριζαν όλες τις επαγγελματικές, κοινωνικές, φιλικές της σχέσεις στην Αθήνα, αλλά και να έχουν παρατηρήσει ποιοι από τον περίγυρό της, δεν έχουν εμφανιστεί στην περιοχή, από την ημέρα της εξαφάνισής της.

Πάντα ενημέρωνε

Οι δύο μάρτυρες, φέρονται να είπαν στους αστυνομικούς ότι πάντα ενημέρωνε για οποιοδήποτε ταξίδι της, αλλά αυτή τη φορά δεν είπε τίποτε. Ανησύχησαν για την ασυνήθιστη απουσία της, έψαξαν και ρώτησαν γνωστούς της, αλλά καθώς οι ημέρες περνούσαν, πέντε ημέρες αργότερα ανέφεραν την εξαφάνιση στην Αστυνομία και στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μάλιστα ο κουμπάρος της φέρεται να είπε τότε ότι η ζωή της σίγουρα ήταν σε κίνδυνο λόγω του ασυνήθιστου γεγονότος της μη ενημέρωσης των οικείων της για το που πήγε. Οι συμπατριώτες της έχουν συγκλονιστεί από την εξέλιξη της εξαφάνισής της καθώς η 38χρονη Lin περιγράφεται ως μία ιδιαίτερα δραστήρια, εργατική και ανεξάρτητη γυναίκα, η οποία δεν είχε απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν τις Αρχές.

Κινέζα

Δείτε ακόμη

Πώς ήρθε το μεταλλαγμένο στέλεχος του Covid στην Ελλάδα – Ανησυχία σε ολόκληρη την Ευρώπη
Εντοπίστηκαν στην Αθήνα στελέχη της νέας μετάλλαξης του ιού
390 νέα κρούσματα σήμερα – 36 οι νεκροί

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις