Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Ιδρωσαν “Ατλέτι” και Μπάρτσα
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Ιδρωσαν “Ατλέτι” και Μπάρτσα

Λα Λίγκα - αγωνιστικό: Πήραν τρίποντα στα πρώτα ματς της χρονιάς, 2-1 στην Αλαβές στο 90’ οι Μαδριλένοι, 1-0 την Ουέσκα οι Καταλανοί

Λα Λίγκα – αγωνιστικό«Απέδρασε» από την Βιτόρια η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν 2-1 της Αλαβές. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται νευρικές και να προσπαθούν να βρουν τα πατήματα τους. Ο ρυθμός ήταν αργός και υπήρχε αρκετή ένταση. Οι φάσεις ήταν μετρημένες και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα οι δύο κίπερ. Η Ατλέτικο μπόρεσε να πάρει το προβάδισμα σε κομβικό σημείο. Στο 41’ ο Γιορέντε έκανε το 0-1. Στο β’ μέρος, το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο. Η κατοχή ήταν μοιρασμένη, όμως τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την Αλαβές, χάρη στην αποβολή του Λαγκάρντια στο 61’. 

Η Ατλέτικο προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και ανέβασε την απόδοση της. Πίεσε, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις φάσεις της. Μάλιστα, η Αλαβές κατάφερε να ισοφαρίσει με λίγη «βοήθεια». Στο 84’ ο Φελίπε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-1. Οι φιλοξενούμενοι παρά το σοκ κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο. Στο 90’ ο Σουάρες έγραψε το τελικό 1-2 και η Ατλέτικο Μαδρίτης παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Λα Λίγκα – αγωνιστικό: Γκριζμάν λυτρωτής

«Ίδρωσε» αλλά τα κατάφερε. Η Μπαρτσελόνα νίκησε 1-0 την Ουέσκα στο «Αλκοράθ». Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν πολύ καλά και να κυνηγούν το γρήγορο γκολ. Έκαναν αρκετές φάσεις και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα. Στο 27’ ο Γκριζμάν έκανε το 0-1. Οι «μπλαουγκράνα» συνέχισαν να κυριαρχούν και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως δε μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τις φάσεις τους. Η Ουέσκα δεν κατάφερε να αντιδράσει και αρκέστηκε σε έναν παθητικό ρόλο. 

Στο β’ μέρος, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τον πλήρη έλεγχο και κυριάρχησε. Έκλεισε τους νεοφώτιστους στα καρέ τους και τους «βομβάρδισε» με φάσεις. Όμως ήταν αρκετά άστοχη και δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο ακόμα γκολ.  Παρόλα αυτά επέστρεψε στις νίκες.

Στα άλλα παιχνίδια της ημέρας, η Ρεάλ Σοσιεδάδ έμεινε ισόπαλη στο 1-1 απέναντι στην Οσασούνα (Μπαρενετσέα 46’ – Καγιέρι 20’). Η Αθλέτικ Μπιλμπάο επικράτησε 1-0 της Έλτσε (Μουνιαΐν 25’). Ενώ, η Εϊμπάρ νίκησε 2-0 την Γρανάδα (Γκιλ 55’,76’).

Δείτε ακόμη: 

Κακός Παναθηναϊκός, μπορούσε και διπλό ο Αστέρας στη Λεωφόρο (0-0)
Το γύρισε σε 10’ ο Παναιτωλικός, 2-1 τον ΟΦΗ!
Σκάλωσε στη Λάρισα 1-1 ο ΠΑΟΚ γλίτωσε την ήττα στο 95’

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις