Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

08

Δεκεμβρίου 2022

alphafreepress.gr / PLUS / Χαλάρωση από το άγχος: 6 τρόποι για να απαλλαγείτε
PLUS

Χαλάρωση από το άγχος: 6 τρόποι για να απαλλαγείτε

Χαλάρωση από το άγχος: 6 τρόποι για να απαλλαγούμε από το άγχος της καθημερινότητας

Υπάρχουν φορές που η καθημερινότητα μας… καταπίνει. Το άγχος μας καταβάλλει και νιώθουμε πως δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε. Πώς μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από το αρνητικό συναίσθημα και να επαναφέρουμε την γαλήνη και την ηρεμία; Η απάντηση είναι, με 6 πανεύκολους τρόπους.

1.Βαθιές ανάσες. Για 5 λεπτά ασχοληθείτε μόνο με την αναπνοή σας. Βαθιά εισπνοή, κρατάμε λίγο τον αέρα και στη συνέχεια εκπνέουμε. Η ένταση θα φύγει σχεδόν αμέσως.

2. Απομακρυνόμαστε από το κινητό μας. Όταν νιώθουμε τις υποχρεώσεις να μας πνίγουν, είναι σωστό να δραπετεύουμε από την πραγματικότητα. Για να το πετύχουμε αυτό καλό είναι να αφήνουμε για λίγο το κινητό μας στην άκρη και να μη δίνουμε σημασία στις ειδοποιήσεις που έρχονται.

Κινητό τηλέφωνο με αντανάκλαση

3. Τσάι. Το τσάι έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τον οργανισμό μας και να δρα θεραπευτικά απέναντι στον θυμό.

4. Μείνε λίγο μόνος. Το να απομονωθούμε για λίγο είναι πολύ σημαντικό στο να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να συγκεντρώσουμε τις σκέψεις μας.

5. Ένα αστείο βιντεάκι. Αν βάλουμε να δούμε ένα αστείο ή γλυκό βιντεάκι θα ξεχάσουμε το άγχος και θα έχουμε δει κάτι που θα μας κάνει να χαμογελάσουμε και θα φτιάξει την μέρα μας.

6. Βόλτα. Μπορούμε πάντα να βγούμε για λίγο από το σπίτι ή από το γραφείο και να περπατήσουμε. Η κίνηση και ο αέρας θα μας βοηθήσουν να αποβάλλουμε το άγχος.

κοπέλα κάνει βόλτα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις