Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Bitcoin τιμή: “Έσπασε” όλα τα ρεκόρ!
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin τιμή: “Έσπασε” όλα τα ρεκόρ!

Bitcoin τιμή: Η συνεχώς ανοδική πορεία του ψηφιακού νομίσματος έρχεται μετά από μια μεγάλη πτώση τον περασμένο Μάρτιο

Νέο ρεκόρ “έσπασε” το Bitcoin, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα 34.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη, φαίνεται να ξεπερνά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg, από τον Δεκέμβριο και μετά έχει κάνει “άλμα”, σχεδόν 50% από τον Δεκέμβριο, όταν για πρώτη φορά ξεπέρασε το όριο των 20.000 δολαρίων. Η συνεχώς ανοδική πορεία του ψηφιακού νομίσματος έρχεται μετά από μια μεγάλη πτώση τον περασμένο Μάρτιο, όπου λόγω της ανησυχίας που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, έχασε το 25% της αξίας του.Τα νούμερα “μιλάνε” όμως από μόνα τους.

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance, το Bitcoin την Κυριακή έφθασε τα 34.102 δολάρια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 2 Ιανουαρίου το ψηφιακό νόμισμα άγγιξε τα 30.823 δολάρια, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 20.000 δολαρίων που καταγράφηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2020. Σχολιάζοντας την εντυπωσιακή του πορεία, οι επενδυτές βλέπουν σε αυτό μία κάλυψη έναντι του πληθωριστικού κινδύνου καθώς οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προσφεύγουν σε πακέτα στήριξης ως αντίδραση στην πανδημία του COVID-19. Βέβαια, υπάρχουν και εκείνοι που αμφισβητούν την αξία του Bitcoin δεδομένης της κερδοσκοπικής του φύσης και των έντονων διακυμάνσεων που το κρυπτονόμισμα.

bitcoin3

Bitcoin: Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με τον Antoni Trenchev, συνιδρυτή της λονδρέζικης Nexo, το Bitcoin “θα βρίσκεται καθ’ οδόν για τις 50.000 δολάρια πιθανώς εντός του πρώτου τριμήνου του 2021. Η Nexo αυτοπροσδιορίζεται ως ο μεγαλύτερος πάροχος δανείων σε κρυπτονομίσματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σύμφωνα με τον Trenchev, η επιστροφή των θεσμικών επενδυτών από Δευτέρα στα γραφεία τους, μετά το πέρας των εορταστικών διακοπών αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στην τιμή του Bitcoin.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, υπάρχει μια αυξανόμενη τάση που θέλει το Bitcoin να βρίσκει θέση εντός των χαρτοφυλακίων των διεθνών επενδυτών. Από την πλευρά του ο Scott Minerd, ο οποίος κατέχει τη θέση του chief investment officer στην Guggenheim Investments, ανέφερε ότι τελικώς το Βitcoin θα εκτοξευτεί σε μια τιμή που θα προσεγγίσει τις 400.000 δολάρια.

Bitcoin: Τα όρια της εκρηκτικής ανόδου

Πάντως, όπως αναφέρει το Bloomberg, παρά το ράλι δεν έχουν εκλείψει οι λόγοι που θα πρέπει να υπάρχουν επιφυλάξεις έναντι του κρυπτονομίσματος, καθώς η αγορά του παραμένει “ρηχή”. Και ας μην ξεχνάμε ότι μετά από την ξέφρενη ανοδική πορεία της τιμής του το 2017, ακολούθησε μια κατακρήμνιση κατά 83% που διήρκησε έναν χρόνο. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως το Bitcoin βγήκε στην αγορά το 2009 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κατέχει περίπου μερίδιο 71% από την «πίτα» της παγκόσμιας αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις