Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ρέιβ πάρτι – κορονοϊός: Ο Covid καλπάζει, αλλά κάποιοι δεν πτοούνται
ΚΟΣΜΟΣ

Ρέιβ πάρτι – κορονοϊός: Ο Covid καλπάζει, αλλά κάποιοι δεν πτοούνται

Ρέιβ πάρτι - κορονοϊός: Δυόμιση χιλιάδες άνθρωποι χόρεψαν και διασκέδασαν ανενόχλητοι σε παράνομο ρέιβ πάρτι σε κοινότητα της Βρετάνης.

Εικόνες σοκ έρχονται στη δημοσιότητα από την Ευρώπη, ενώ οι Αρχές καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να επιβάλουν την τάξη για να μειωθούν τα κρούσματα κατά του κορονοϊού. Ωστόσο, δεν κατάφεραν να σταματήσουν ένα πάρτι στη βορειοδυτική Γαλλία με περίπου 2.500 άτομα να έρχονται σε στενή επαφή παραβιάζοντας τα περιοριστικά μέτρα για την υγειονομική κρίση του κορωνοϊού. Αν και ο φονικός ιός θερίζει στη Γαλλία, οι ρέιβερς έστησαν την Πέμπτη ένα ξέφρενο πάρτι σε αποθήκη της Λιερόν, νότια της Ρεν στη Βρετάνη μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία. Μέλη της τοπικής χωροφυλακής είπαν ότι «προσπάθησαν να εμποδίσουν το πάρτι, αλλά αντιμετώπισαν έντονη εχθρότητα» από τους συμμετέχοντες, που συγκρούστηκαν μαζί τους, πυρπόλησαν ένα από τα οχήματά τους και τους πέταξαν πέτρες και μπουκάλια, τραυματίζοντας ελαφρά ορισμένους.

Ένας από τους συμμετέχοντες, ο Τζο από την Αλσατία της βορειοανατολικής Γαλλίας, είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι οι ρέιβερς συναντήθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο πάρκινγκ ενός εμπορικού κέντρου, προτού μεταβούν στην αποθήκη για το πάρτι. Όπως αποκάλυψε, «ελάχιστοι σεβάστηκαν τα μέτρα του social distancing» στο πάρτι, που υποτίθεται ότι θα έληγε σήμερα.

Ρέιβ πάρτι – κορονοϊός: Η εισαγγελία διέταξε έρευνα

Άλλοι ρέιβερς είπαν ότι έφθασαν και άτομα από χώρες του εξωτερικού, όπως η Ισπανία και η Βρετανία, για το πάρτι. Σύμφωνα με τη Le Monde ορισμένοι από τους συμμετέχοντες κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους τα ξημερώματα και την ημέρα επέστρεφαν στο πάρτι, ενώ άλλοι δήλωσαν ότι ελπίζουν να παραμείνουν εκεί μέχρι την Τρίτη. Η εισαγγελία διέταξε έρευνα, που μπορεί να περιλαμβάνει και κατηγορίες για προμελετημένη αντίσταση και βία κατά της Αρχής.

Η Γαλλία επέβαλε αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της διασποράς του κορωνοϊού. Εδώ και εβδομάδες είναι σε ισχύ απαγόρευση μαζικών συναθροίσεων και απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία από σήμερα θα ξεκινά νωρίτερα -στις 18:00 αντί στις 20:00- σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς πάνω από 2,6 εκατ. άνθρωποι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό στη Γαλλία, που μετρά σχεδόν 65.000 θύματα της Covid-19.

https://twitter.com/Gendarmerie/status/1345100690155319296?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1345100690155319296%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fkosmos%2Fgallia-2500-atoma-reib-parti-metra-pandimia-koronoioy

Πάρτι κορονοϊός: Και σε άλλα μέρη της Ευρώπης

Μεγάλα πάρτι διοργανώθηκαν και σε άλλες περιοχές της κεντρικής Ευρώπης, αλλά διαλύθηκαν γρήγορα με την επέμβαση της αστυνομίας, όπως στην Μασσαλία, όπου είχαν συγκεντρωθεί κάπου 300 άτομα, και στο Σεν ε Μαρν, όπου είχαν συγκεντρωθεί άλλα 100. Στη Μασσαλία τα όργανα της τάξης συνέλαβαν τρία άτομα με την υποψία ότι διοργάνωσαν το παράνομο πάρτι. Στη Γερμανία η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα μετά από ένα ρέιβ πάρτι με τη συμμετοχή 30 ατόμων σε κλειδωμένο καταφύγιο στην Κολωνία, ενώ κατέσχεσε επαγγελματικό ηχητικό εξοπλισμό και ναρκωτικά που εντοπίστηκαν στο σημείο.

«Θα ασκήσουμε διώξεις στους διοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες», δήλωσε η αστυνομία στο Twitter, επισημαίνοντας πως το πρόστιμο για τους συμμετέχοντες σε αυτό το παράνομο πάρτι στο Λινάρ ντελ Βάλιες, σε απόσταση 30 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Βαρκελώνης, θα φθάσει το ανώτερο στα 3000 ευρώ. «Οι τρεις διοργανωτές συνελήφθησαν. Θα οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου τις επόμενες ώρες», συμπλήρωσε η αστυνομία. Για εκείνους, το πρόστιμο ενδέχεται να φθάσει έως τα 600.000 ευρώ», διευκρίνισε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις