Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Αρνητές κορονοϊού Βρετανία: Διαδήλωση “πρόκληση”, έξω από νοσοκομείο αναφοράς
ΚΟΣΜΟΣ

Αρνητές κορονοϊού Βρετανία: Διαδήλωση “πρόκληση”, έξω από νοσοκομείο αναφοράς

Αρνητές κορονοϊού Βρετανία: Σε διαδήλωση αρνητών του κορονοϊού έπεσε γιατρός του νοσοκομείου Σεντ Τόμας στο Λονδίνο, που μόλις είχε τελειώσει την πολύωρη βάρδιά του στη ΜΕΘ

Είχε μόλις τελειώσει τη βάρβαρη και εφιαλτική βάρδια του σε ένα από τα  μεγαλύτερα κέντρα αναφοράς των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βρετανία. Ο Μάθιου Λι, δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του όταν είδε διαδήλωση μεθυσμένων αρνητών, έξω από το νοσοκομείο που χιλιάδες άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή. Ο Μάθιου Λι, όπως είναι το όνομά του, είδε τα χαράματα της Πρωτοχρονιάς “εκατοντάδες μεθυσμένα άτομα χωρίς μάσκες” έξω από το νοσοκομείο, με κάποιους από αυτούς να αποκαλούν “απάτη” τον κορονοϊό “κυριολεκτικά έξω απ’ το κτίριο όπου εκατοντάδες νοσούν και πεθαίνουν”. “Γιατί δεν συνειδητοποιούν ακόμη τη σοβαρότητα αυτής της πανδημίας; Είμαι αηδιασμένος, αλλά κυρίως μου ραγίζει την καρδιά. Εύχομαι να μπορούσαν να δουν τους θανάτους που προξενεί ο κορονοϊός στα νοσοκομεία και τις θυσίες που κάνουν οι υγειονομικοί”, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

“Εύχομαι οι άνθρωποι να προστάτευαν τους εαυτούς τους. Η άγνοιά τους βλάπτει άλλους”, γράφει ο γιατρός που τράβηξε βίντεο τον κόσμο και έγινε viral με τους χρήστες του twitter να εξοργίζονται με αυτή την εικόνα αδιαφορίας σε μια χώρα που είναι στο “κόκκινο”. Η Βρετανία κατέγραψε την Πρωτοχρονιά επιπλέον 53.285 κρούσματα Covid-19 για τέταρτη συναπτή ημέρα κατά την οποία οι μολύνσεις υπερβαίνουν τις 50.000 και 613 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Προχθές, 31 Δεκεμβρίου, οι βρετανικές αρχές ανακοίνωσαν 55.892 κρούσματα και 964 νεκρούς από τον νέο κορονοϊό. Αυτό σημαίνει πως η Βρετανία μέσα σε μία εβδομάδα καταγράφει αύξηση των ημερήσιων μολύνσεων κατά 63% μέσα σε μία εβδομάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από την περασμένη Δευτέρα έχουν καταγραφεί 253.720 μολύνσεις.

Βρετανία κορονοϊός: 74.125 οι νεκροί!

Επίσης, 613 άνθρωποι κατέληξαν λόγω κορονοϊού, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 74.125, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι οι οποίοι θεωρούν ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι μεγαλύτερος τις περασμένες ημέρες. Η επιτάχυνση της μετάδοσης της πανδημίας γίνεται μετά τον εντοπισμό του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, που αύξησε το επίπεδο συναγερμού στα 2/3 της Αγγλίας. Οι περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας είναι εκτός από το Λονδίνο, το Κεντ και το Έσεξ με ορισμένους να κάνουν λόγο για “καταστροφή” στο σύστημα υγείας.

Είναι γεγονός πως επικρατεί μεγάλη ανησυχία και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στο Λονδίνο. Έξω από νοσοκομεία, τα ασθενοφόρα κάνουν σειρά και ένας γιατρός υποστήριξε ότι ήδη οι υγειονομικοί αναγκάζονται να αποφασίσουν με σκληρό τρόπο ποιοι ασθενείς θα πάρουν αναπνευστήρες.

Ηλικιωμένη σε νοσοκομείο

Βρετανία κορονοϊός: Κλειστά τα δημοτικά σχολεία

Η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο για τις επόμενες δύο εβδομάδες για να αντιμετωπίσει την ταχεία διασπορά του πιο μεταδοτικού στελέχους του ιού της Covid-19, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας. Την Τετάρτη, ο υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον περιέγραψε ένα σχέδιο που προέβλεπε την καθυστέρηση του ανοίγματος των γυμνασίων-λυκείων, όμως το άνοιγμα των περισσότερων δημοτικών σχολείων για τα παιδιά κάτω των 11 ετών την επόμενη εβδομάδα, μόλις τελειώσουν οι χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Μονάχα στις πλέον πληγείσες περιοχές της χώρας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν ορισμένες συνοικίες της πρωτεύουσας, τα σχολεία αναμενόταν να μείνουν κλειστά. Ωστόσο, οι τοπικές αρχές σε περιοχές, όπου τα σχολεία επρόκειτο να ξανανοίξουν, διαμαρτυρήθηκαν. “Η κυβέρνηση τελικά λογικεύτηκε κι έκανε στροφή 180 μοιρών”, έγραψε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν στο Twitter. “Όλα τα δημοτικά σχολεία στο Λονδίνο θα αντιμετωπιστούν το ίδιο. Είναι η σωστή απόφαση…”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις