Διαρρήκτες – αναρριχητές: Γεωργιανός μπούκαρε σε σπίτι για να… γλιτώσει

ΕΛΛΑΔΑ

Διαρρήκτες – αναρριχητές: Γεωργιανός μπούκαρε σε σπίτι για να… γλιτώσει

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Διαρρήκτες - αναρριχητές: Κατά τη σύλληψή τους, ο 30χρονος αντιστάθηκε σθεναρά με λακτίσματα και γροθιές

03.01.2021 | 15:05

Μέσα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, που είχε στοχοποιήσει για να εισβάλει με δύο συνεργούς του, ζήτησε εν τέλει… σωτηρία (!), ο ένας από τους τρεις διαρρήκτες-«αναρριχητές», που έπεσαν με επεισοδιακό τρόπο στα χέρια της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

«Μη φωνάξεις, δεν θα σε πειράξω», είπε στην εμβρόντητη και τρομοκρατημένη ιδιοκτήτρια, η οποία είδε τον άγνωστο να μπαίνει βίαια στο διαμέρισμά της, λίγο πριν από την αλλαγή του χρόνου! Κράτησε την ανάσα της και την ψυχραιμία της, μέχρι ο άγνωστος εισβολέας να φύγει και λίγο αργότερα πληροφορείτο ότι και αυτός και οι συνεργοί του είχαν πέσει στα χέρια των αστυνομικών που είχαν κυκλώσει ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο! Επίδοξοι εισβολείς απεδείχθη ότι ήταν δύο ομογενείς από τη Γεωργία και ένας Αλβανός σε βάρος ου οποίου εκκρεμούσαν καταδίκες σε κάθειρξη για ληστείες!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, μαζί με προσωπικό του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς και περιπολούντες αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, αποτρέποντας με τον τρόπο αυτό διάρρηξη διαμερίσματος στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Παραμονή του νέου έτους

Οι τρεις, ηλικίας 40, 30 και 27 χρόνων, «ξημερώματα της 31-12-2020, αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι οικοδομής, πλην όμως έγινα αντιληπτοί και προσπάθησαν να διαφύγουν μετακινούμενοι διαδοχικά σε γειτονικά μπαλκόνια. Άμεσα και συντονισμένα κινήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που εντόπισαν τους δράστες σε ταράτσα, πυλωτή οικοδομής και εσωτερικό διαμερίσματος, αντίστοιχα, οπότε και τους ακινητοποίησαν.

Κατά τη σύλληψή τους, ο 30χρονος αντιστάθηκε σθεναρά με λακτίσματα και γροθιές, ενώ από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του αλλοδαπού άντρα εκκρεμούσαν τρείς αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 5 ετών, 4 μηνών και σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, για περιπτώσεις ληστείας και κλοπής», καταλήγει για το ιστορικό της υπόθεσης η Αστυνομία.

Σε έλεγχο που  έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Χρηματικό ποσό και χρυσός σταυρός, τη νομιμότητα κατοχής των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν καθώς και διαρρηκτικά εργαλεία.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Exit mobile version