Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Άνοιγμα σχολείων 2021: Θετικά τα μέλη της επιτροπής
ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιγμα σχολείων 2021: Θετικά τα μέλη της επιτροπής

Άνοιγμα σχολείων 2021: Στη χώρα μας η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης σύμφωνα με τον κ.Γώγο

Το άνοιγμα των σχολείων σε όλες τις βαθμίδες έχει προγραμματιστεί για τις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα στον Γιώργο Αυτιά. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε πως η απόφαση για τα πιο σκληρά μέτρα αποτελεί μία προληπτική κίνηση για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Όπως είπε «με την απόφαση του lockdown για μία εβδομάδα διευκολύνονται και ειδικοί, καθώς θα γνωρίζουν ότι η κατάσταση θα είναι βελτιωμένη». Την ίδια άποψη φέρεται να εκφράζει και ο Χαράλαμπος Γώγος. Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής, η αυριανή είναι μία κρίσιμη μέρα, ενώ όπως εξήγησε όλα τα μέλη της επιτροπής του υπουργείου Υγείας είναι θετικοί στο άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα για τα δημοτικά, αλλά ανέβαλαν την οριστική απόφαση για αυτή την εβδομάδα ώστε να έχουν επικαιροποιημένα δεδομένα. «To άνοιγμα των σχολείων πρέπει να γίνει με ασφάλεια» επισήμανε.

Ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι θα βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό η αύξηση των περιοριστικών μέτρων, ώστε να εξισορροπήσει οποιοδήποτε αρνητικό αντίκτυπο δημιούργησε η περίοδος των γιορτών. Τόνισε πάντως ότι στη χώρα μας η συμμόρφωση του κόσμου ήταν αρκετά καλή και δεν είδαμε αυτά που έγιναν σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Παράλληλα, ο καθηγητής σημείωσε πως κανείς δεν υιοθέτει την τακτική του ακορντεόν (διαδοχικά Lockdown). Σημείωσε επίσης πως όσο βαδίζουμε προς την κανονικότητα θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα, με στόχο να φτάσουμε στο 70% του εμβολιασμού στον πληθυσμό και να κτίσουμε τείχος ανοσίας.

αγόρι με μάσκα σε χριστουγεννιάτικο φόντο

Γαργαλιάνος: «Σταδιακά η άρση των μέτρων»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος δήλωσε πως όλοι θέλουν να ανοίξουν τα σχολεία, αλλά να ανοίξουν με ασφάλεια. Εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  ότι το πρόβλημα με το κλείσιμο των δραστηριοτήτων δεν το δημιουργούν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας, αλλά οι απείθαρχοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά τα «κορονοπάρτι».

Ο κ. Γαργαλιάνος διευκρίνισε επίσης ότι η γενικότερη κατάσταση δείχνει σταθεροποιημένη, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες για κάποιες περιοχές της χώρας. Τόνισε ότι οι δραστηριότητες της χώρας θα επανέρχονται σταδιακά, μια μία, ώστε να γνωρίζουν οι ειδικοί τι ακριβώς συμβαίνει σε κάθε μία περίπτωση.
δασκάλα και μαθητής με μάσκα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις