Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παραπολιτικά: Η πολιτική… αλλιώς
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραπολιτικά: Η πολιτική… αλλιώς

Παραπολιτικά: Ο Γιάννης Ντσούνος αποκαλύπτει αθέατες στιγμές της πολιτικής ζωής του τόπου.

Καβάλα προσκυνάνε, λέει ο ελληνικός λαός. Και ο Γιάννης Βαρουφάκης πήγε να εμβολιαστεί καβάλα στην μηχανή του. Δεν την αποχωρίστηκε και έφτασε με αυτήν στον Ευαγγελισμό για να εμβολιαστεί, όπως είχε προγραμματιστεί. Ανεξάρτητα πάντως από τον τρόπο μετάβασης στο νοσοκομείο, έπραξε και εκείνος πολύ σωστά, όπως και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, για να δώσουν το καλό παράδειγμα στους πολίτες, ώστε να προγραμματίσουν και εκείνοι τον εμβολιασμό τους.

γράφει ο Γιάννης Ντσούνος

Και ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζητούσαν στο προεδρικό Μέγαρο ξαφνικά ακούστηκε ένα νιαούρισμα. «Τί είναι αυτό;», αναρωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας αποκρίθηκε «δεν ξέρεις την Καλυψώ;», για να του υπενθυμίσει ότι η Καλυψώ είναι η γάτα που υιοθέτησε κατά την επίσκεψή της στην Κάρπαθο. Δεν πέρασαν παρά λίγες στιγμές και ο πρωθυπουργός πήρε την Καλυψώ στην αγκαλιά του.

Τέλος στην περιπέτεια

Μετά από 25 ημέρες νοσηλείας ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης πήρε εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό και σε ανάρτησή του ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου, αλλά στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα στους πολίτες: «Κάνω έκκληση σε κάθε μια και σε κάθε έναν από εσάς: Τηρείτε σχολαστικά τα μέτρα προφύλαξης. Προστατεύστε τον εαυτό σας και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Εμβολιαστείτε όταν έρθει η σειρά σας. Για να νικήσουμε τον ιό και να ξαναβρούμε τη ζωή μας». Περαστικά και σιδερένιος να ευχηθούμε.

Η κάρτα στον Άγιο Βασίλη

Μια κάρτα μιας μικρής μαθήτριας ανήρτησε στα social media η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Η μικρούλα ζητά από τον Άγιο Βασίλη να ανοίξουν γρήγορα τα σχολεία. «Δείτε αυτήν την υπέροχη Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Βαλεντίνης από τον Άλιμο. Βαλεντίνη σε διαβεβαιώνω ότι καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να ανοίξουμε τα σχολεία μας το γρηγορότερο».

Ένα ακόμη βήμα

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό βήμα για την μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών έγινε μέσω της εφαρμογής gov.gr, που εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα τέθηκε σε λειτουργία και στα κινητά μας τηλέφωνα. Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης διαβεβαιώνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πλέον μαζί μας (στο κινητό μας τηλέφωνο) όσα πιστοποιητικά έχουμε εκδώσει ηλεκτρονικά. Μεγάλο βήμα η αλήθεια είναι!

Σημαντική διάκριση

Ο λόγος για την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, που ανακηρύχθηκε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Mercator Dialogue. O στόχος είναι η διακομματική συνεργασία των κοινοβουλευτικών μελών όλων των κρατών μελών σε θέματα που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης. Πολλά συγχαρητήρια να πούμε και ελπίζουμε να δούμε και έργο από αυτό το εγχείρημα.

Η καλύτερη κάρτα

Η καλύτερη χριστουγεννιάτικη κάρτα για μια ακόμη φορά είναι αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη με την καθιερωμένη φατσούλα με το μουστάκι. Μόνο που φέτος εκτός από το μουστάκι η φατσούλα φοράει χριστουγεννιάτικο σκούφο και βέβαια μάσκα.

Ο Κυριάκος και το click away

Με μια φωτογραφία αγκαλιά με την κόρη του Δάφνη επικρότησε την αγορά αγαθών μέσω του click away ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που περίμενε στην ουρά κεντρικού βιβλιοπωλείου στο κέντρο της Αθήνας για να παραλάβει αυτά που είχε παραγγείλει ο ίδιος και η κόρη του. Άρα εκτός από συσκέψεις θα έχει και λίγο διάβασμα τις μέρες των εορτών; Μάλλον ναι.

Έκπληξη

Αιφνιδιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας όταν τα παιδιά από την χορωδία της «Κιβωτού του Κόσμου», εκτός από τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, του τραγούδησαν και το Bella Ciao. Ο κ. Τσίπρας ρώτησε αμέσως μετά τα παιδιά αν γνωρίζουν το νόημα των στίχων του και τους διηγήθηκε την ιστορία του τραγουδιού.

Η επιθυμία του παιδιού

Ένα παιδί από τα Άγραφα, αφού έψαλε τα κάλαντα στον πρωθυπουργό διαδικτυακά, έλαβε τον λόγο και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του φτιάξει τον δρόμο στην περιοχή του. Ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε πως θα ικανοποιηθεί το αίτημά του και ευχήθηκε σε όλα τα παιδιά καλές γιορτές με υγεία.

Θετικός

Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος ο οποίος το γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα social media. Όπως αναφέρει ο βουλευτής, θα παραμείνει σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι του, αισθάνεται καλά, ενώ κάλεσε και όλους τους πολίτες να προσέχουν και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους. Περαστικά να ευχηθούμε.

Απορίες

Αρκετές απορίες, κυρίως για την δόση του εμβολίου και την ποσότητα της δόσης, είχε ο πρωθυπουργός λίγο πριν τον εμβολιασμό του. Και βέβαια πήρε και τις απαραίτητες απαντήσεις από τον λοιμοξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, που παρακολούθησε τον εμβολιασμό του πρωθυπουργού και απάντησε διεξοδικά σε όλες του τις απορίες.

Θα ψαρέψει

Αφού ανήρτησε μια φωτογραφία στα social media που χορεύει το αγαπημένο του ζεϊμπέκικο την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Παύλος Πολάκης αναφέρθηκε στο αγαπημένο του χόμπι, που είναι το ψάρεμα. Όπως έγραψε, «φτου ξελευτερία» και είχε δίκιο, αφού θα μπορεί πλέον να ψαρέψει όπως και οι υπόλοιποι λάτρεις του ψαρέματος μετά την άρση της απαγόρευσης.

Είδε θέατρο

Την παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί η κόρη του Ειρήνη παρακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Την παράσταση την είδε μέσω live streaming, αφού απαγορεύεται η δια ζώσης παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων. Ελπίζουμε σε λίγο καιρό να μπορεί να θαυμάσει την κόρη του και από τις θέσεις ενός θεάτρου.

Ευχάριστο νέο

Αν επιβεβαιωθεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει και άλλο τα χρήματα που θα πρέπει να επιστρέψουν οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στην επιστρεπτέα προκαταβολή, τότε αυτό ίσως να είναι και το πιο ευχάριστο νέο για την οικονομία που έχει ακουστεί τους τελευταίους μήνες.

Πατέρας

Πατέρας για πρώτη φορά έγινε ανήμερα των Χριστουγέννων ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, αφού η σύζυγός του έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Να τους ζήσει και να είναι καλότυχο να ευχηθούμε!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις