Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Λιανεμπόριο άνοιγμα 2021: Το ενδεχόμενο να ανοίξει σε «ζώνες»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λιανεμπόριο άνοιγμα 2021: Το ενδεχόμενο να ανοίξει σε «ζώνες»

Λιανεμπόριο άνοιγμα 2021: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο ΣΚΑΙ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες.

Αφήνοντας πίσω σιγά σιγά τις γιορτινές μέρες, οι πολίτες επιστρέφουν στην καθημερινότητά τους, η οποία μπορεί να μην άλλαξε όπως άλλες χρονιές λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού, ωστόσο βρήκαν στιγμές να ”ξεσκάσουν”. Τώρα στην επιφάνεια επιστρέφουν τα προβλήματα και η αγωνία που έχει φέρει ο Covid-19 για χιλιάδες επιχειρηματίες. Ένα από τα ερωτήματα είναι πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Και μπορεί το click away μπορεί να βοήθησε κάπως τους επιχειρηματίες τις μέρες των γιορτών όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να αντικαταστήσει το γενικό άνοιγμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο ΣΚΑΙ και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο  να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες. «Το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες δεν έχει αποκλειστεί, κι αναλόγως της εξελίξεως της πανδημίας θα το δούμε. Στην προηγούμενη φάση δεν ήταν εφικτό… Αν οι γιατροί μας πούνε ‘ότι εκεί μπορούμε να ανοίξουμε με ασφάλεια’, θα το κάνουμε» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Κόσμος στην Ερμού

Αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού

«Θα εξαρτηθούν από την πανδημία οι αγορές εντός καταστήματος με ραντεβού» διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. «Θα έχουμε συζήτηση με την επιτροπή τις επόμενες μέρες. Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι να μην έρθει στην Ελλάδα το τρίτο κύμα που είναι χειρότερο του δεύτερο. Θα ακολουθήσουμε στρατηγική πλήρους ελέγχου της πανδημίας». «Αν πετύχουμε μεγάλη μείωση κρουσμάτων, θα έχουμε μεγαλύτερο ευελιξία» πρόσθεσε.

«Η παράδοση εκτός πήγε πάρα πολύ καλύτερα απ’ ό,τι περίμεναν, γι’ αυτό σταμάτησαν οι γκρίνιες». «Έχουμε σενάριο για το πώς θα μπορέσει να μετεξελιχθεί ο τρόπος των αγορών μας σε περίπτωση που η πανδημία έχει ηπιότερη φάση» δήλωσε δε. Όπως είπε,  στην παρούσα φάση δεν υπάρχει συζήτηση για άνοιγμα της εστίασης.

κατεβασμένη βιτρίνα εξηγεί το click away

«Μεγάλη μείωση σε φόρους και εισφορές»

«H κυβέρνηση του Μητσοτάκη, παρά την κρίση, ακολουθεί πιστά το προεκλογικό της πρόγραμμα. Από 1ης Ιανουαρίου έχουμε μεγάλη μείωση σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε ως αντιπολίτευση το νόμο για στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και την ελάφρυνση των εργαζομένων, ενώ ως κυβέρνηση έγδαρε όλο τον κόσμο με υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές με το νόμο Κατρούγκαλου» επισήμανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Από την κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης έχουμε νέα αύξηση εισοδημάτων. Έχουμε αύξηση στα εισοδήματα των Ελλήνων εν μέσω αυτής της συμφοράς» σημείωσε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις