Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021: Δεν θα το καταβάλουν οι κλειστές επιχειρήσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021: Δεν θα το καταβάλουν οι κλειστές επιχειρήσεις

Ενοίκιο Ιανουαρίου 2021: Δεν θα καταβάλουν το ενοίκιο Ιανουαρίου οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή.

”Ανάσα” για τις επιχειρήσεις αποτελεί η αναστολή της πλήρους καταβολής του ενοικίου για όσες από αυτές παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως 11/1/2021. Υπενθυμίζεται πως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ανακοίνωσε σκληρό lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Το μέτρο της καταβολής του ενοικίου αφορά τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Ειδικότερα, η επιχείρηση που μισθώνει το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Σερβιτόρα μαζεύει τις καρέκλες

Οι επιχειρήσεις που ήταν κλειστές τις γιορτές

Επιπροσθέτως, οι επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών, όπως και οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, θα έχουν κατά τον μήνα Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80%, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, με επιμερισμό του κόστους του ενοικίου κατά 60% στο Κράτος, 20% στις επιχειρήσεις-ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές. Ενώ, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 40% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο.

Κλειστά μαγαζιά
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις