Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ρώμη βεγγαλικά: Παράπλευρες απώλειες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ρώμη βεγγαλικά: Παράπλευρες απώλειες

Ρώμη βεγγαλικά: Για «σφαγή» μιλούν οι οργανώσεις για τα δικαιώματα των ζώων, ενώ πολλοί ζητούν να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα.

Εκατοντάδες νεκρά πουλιά άφησε πίσω του το σόου των βεγγαλικών για την έλευση του 2021 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην πρωτεύουσα της Ιταλίας. Το πρωί της 1η Ιανουαρίου επεφύλασσε ένα άσχημο θέαμα στους κατοίκους της Ρώμης, που έβρισκαν νεκρά πουλιά πεσμένα παντού. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που μίλησαν για άσχημο οιωνό αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων μιλούν για «σφαγή». Βίντεο δείχνουν τα πουλιά κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Ρώμης να βρίσκονται στο έδαφος και να δείχνουν ότι είναι νεκρά.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί η αιτία θανάτου, ωστόσο η Παγκόσμια Οργάνωση για την Προστασία των Ζώων ανέφερε ότι σχετίζεται με τον θόρυβο των πυροτεχνημάτων που έπεσαν στη γειτονιά, όπου πολλά πουλιά έχουν τις φωλιές τους. «Μπορεί να πέθαναν από φόβο. Μπορεί να πετούσαν μαζί και το ένα να έπεσε στο άλλο ή να χτύπησαν σε ηλεκτροφόρα καλώδια» δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης. Τα πυροτεχνήματα κάθε χρόνο προκαλούν κάθε χρόνο στρες και τραυματισμούς σε άγρια και κατοικίδια ζώα, υποστηρίζει η οργάνωση, το ιταλικό τμήμα της οποίας ζήτησε απαγόρευση της πώλησης πυροτεχνημάτων και κροτίδων για προσωπική χρήση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις