Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Νέα μέτρα lockdown: Τέλος το click away, πώς θα γίνονται οι παραδόσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Νέα μέτρα lockdown: Τέλος το click away, πώς θα γίνονται οι παραδόσεις

Νέα μέτρα lockdown: Αιφνιδίασαν οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ανακοίνωσε νέο σκληρό lockdown.

Αιφνιδίασαν οι σημερινές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος ανακοίνωσε νέο σκληρό lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού με έναρξη ισχύος στις 6 αύριο το πρωί και για μία εβδομάδα με στόχο να ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν όλες οι δραστηριότητες που είχαν ανοίξει προ των εορτών (κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία, click away ΚΤΕΟ, κλπ.) αναστέλλονται και πάλι κυνήγι και ψάρεμα, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά και πάλι από τις εννέα το βράδυ.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο εμπορικός κόσμος αντέδρασε έντονα. Το ερώτημα πλέον που δημιουργείται είναι πώς θα παραδοθούν όλες εκείνες οι παραγγελίες που θα παραδίδονταν τη Δευτέρα με τη μέθοδο του click away. «Σε αυτές τις περιπτώσεις το κατάστημα είτε θα επαναπρογραμματίσει με τον πελάτη την ημερομηνία παράδοσης μετά τις 11 του μήνα, όταν λήξει το lockdown, είτε θα συνεννοηθούν τηλεφωνικά για κατ’ οίκον παράδοση. Νομίζω ότι η δεύτερη επιλογή είναι αυτή που θα προτιμήσουν και οι καταστηματάρχες, παραδίδοντας ακόμα και οι ίδιοι τα προϊόντα, όπως εξάλλου έγινε και την προηγούμενη περίοδο, ώστε να αποφευχθούν περισσότερα προβλήματα με τις ταχυμεταφορές που έχουν δεχθεί μεγάλη πίεση» αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σταύρος Καφούνης.

Οι μεγάλες αλυσίδες

Νέες διαδικασίες θα επιχειρήσουν να δρομολογήσουν από σήμερα κιόλας, ημέρα αφιερωμένη συνήθως σε απογραφή, και οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής προκειμένου από Δευτέρα να μπορούν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες που περιμένουν να παραλάβουν με τη μέθοδο του click away τα προϊόντα που αγόρασαν.

«Προετοιμαζόμασταν για το click inside και τώρα ξαφνικά θα περιοριστούμε και πάλι στις ψηφιακές πωλήσεις και τις παραδόσεις σπίτι αναπροσαρμόζοντας εκ νέου το μοντέλο λειτουργίας», σημειώνει στο protothema.gr επικεφαλής μεγάλης αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών.

Όπως λέει τα ραντεβού για παραδόσεις που είχαν κλειστεί από Δευτέρα θα επαναπρογραμματιστούν έπειτα από επικοινωνία που θα υπάρξει με τους πελάτες. «Θα επικοινωνήσουμε μαζί τους προκειμένου να δούμε τι θέλουν οι ίδιοι. Πάντως έχουμε ετοιμοπόλεμο το δίκτυο των βαν μας ώστε να γίνουν οι παραδόσεις κατ’ οίκον. Ευτυχώς με το click away μέσα στην κορύφωση της σαιζόν υπήρξε αποκλιμάκωση στο ‘τελευταίο μίλι’ (σσ παραδόσεις) και επομένως είμαστε σε θέση να κάνουμε παράδοση ακόμα και αυθημερόν», σημειώνει.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες θα ξεκινήσουν από σήμερα κιόλας, ώστε όπως λέει, να υπάρξει έγκαιρη συνεννόηση με τους πελάτες που ήταν να παραλάβουν Δευτέρα ή Τρίτη τα προϊόντα τους απ’ τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away.

Σε κάθε περίπτωση πάντως όσοι καταναλωτές ήταν να παραλάβουν το επόμενο διάστημα προϊόντα από καταστήματα, μικρά και μεγάλα, καλό είναι να επικοινωνήσουν με αυτά προκειμένου να δρομολογήσουν τον τρόπο που θα πάρουν στα χέρια τους τα προϊόντα.

κοπέλα δίνει παιχνίδια σε πελάτη
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις