Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 2/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΟΔΥ

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 2/1: Ενημέρωση ΕΟΔΥ για τον κορονοϊό

Κρούσματα σήμερα Ελλάδα 2/1: Συνολικά 431 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι - 139709 τα κρούσματα στη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 262 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: Σήμερα ανακοινώνουμε 262 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139709, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5457 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41741 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
431 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 288 (66.8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 896 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4921 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2918 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

κλιμάκιο ΕΟΔΥ γηροκομείο

Lockdown: Νέα μέτρα από αύριο 3/1

“Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα”, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η “παράδοση εκτός” (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.

Επίσης επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθειας. Οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές για τους πιστούς και δεν θα γίνει την ημέρα των Θεοφανίων Αγιασμός των υδάτων σε εξωτερικούς χώρους.

Εντατική ΜΕΘ νοσοκομείο

Lockdown: Τέλος του μήνα νέες ανακοινώσεις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αυστηροποίηση του lockdown για την εβδομάδα είναι απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ελήφθη για προληπτικούς λόγους. Όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές, στις 11 Ιανουαρίου μαζί με τα σχολεία επανέρχεται η λειτουργία του click away, των κομμωτηρίων, των υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, των ΚΤΕΟ και των δραστηριοτήτων κυνηγιού και ψαρέματος, όπως ίσχυαν κατά την περίοδο των γιορτών.

Αναφορικά με τις εκκλησίες, η Λειτουργία των Θεοφανίων θα πραγματοποιηθεί εσωτερικά από τους ιερείς, αλλά χωρίς πιστούς. Οι εκκλησίες μετά τις 11 Ιανουαρίου 2021 θα υποδεχθούν ξανά τους πιστούς για τις κυριακάτικες Λειτουργίες, με τους κανόνες που ίσχυαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Στο τέλος της δεύτερης εβδομάδας του Ιανουαρίου θα αξιολογηθεί η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα και με βάση αυτή την αξιολόγηση θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις για τους υπόλοιπους τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις