Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κλοπή κοσμήματα: Εξαρθρώνεται κύκλωμα κλεπταποδόχων
ΕΛΛΑΔΑ

Κλοπή κοσμήματα: Εξαρθρώνεται κύκλωμα κλεπταποδόχων

Κλοπή κοσμήματα: Στα ίχνη κυκλώματος κοσμηματοπωλών, οι οποίοι εμπλέκονται σε αποδοχή και διακίνηση κλεμμένων κοσμημάτων και λιρών.

Στα ίχνη κυκλώματος, που είχαν στήσει κοσμηματοπώλες σε διάφορες περιοχές της χώρας και οι οποίοι παραλάμβαναν ο ένας από τον άλλον κλεμμένα κοσμήματα και χρυσές λίρες, βρίσκονται οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας. Ήδη, σε επιχείρηση, που οργανώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο κοσμηματοπώλες, τον έναν για παραλαβή κλεμμένων και τον άλλον για την παράδοσή τους στον συνάδελφό του από την Αθήνα.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Τα κοσμήματα, που κατασχέθηκαν στο αυτοκίνητο του κοσμηματοπώλη από την Αθήνα, ο οποίος νωρίτερα είχε ταξιδέψει σε Ιωάννινα και Τρίκαλα-οι κινήσεις του στις δύο πόλεις ερευνώνται- ήταν όπως απεδείχθη, προϊόν κλοπής από οικία στην Φθιώτιδα και αποδόθηκαν αμέσως στον κάτοχό τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  Αστυνομίας, συνελήφθησαν  οι δύο κοσμηματοπώλες,  από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και   κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Αγορά και μεταπώληση κοσμημάτων

«Ειδικότερα», αναφέρει η Αστυνομία  «μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, σχετικά με αγορά και μεταπώληση κοσμημάτων, που αποτελούν προϊόντα κλοπής, εντοπίστηκε  αρχικά ο πρώτος συλληφθείς, ο οποίος επέβαινε σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και όπως διαπιστώθηκε διήλθε με το όχημά του έξωθεν επιχείρησης, ο ιδιοκτήτης της οποίας (δεύτερος συλληφθείς), του έδωσε δύο σακούλες με κοσμήματα. Ακολούθως, σε κοντινή απόσταση, οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το ανωτέρω όχημα και συνέλαβαν τον οδηγό του, ο οποίος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή των προαναφερόμενων κοσμημάτων που βρέθηκαν στο όχημά του». Η Αστυνομία προσθέτει ότι  οι δύο σακούλες, που περιείχαν πληθώρα κοσμημάτων λιρών κ.λπ. κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης που του τα έδωσε.

16 από τα κοσμήματα ήταν κλεμμένα

Τέλος, στο πλαίσιο της έρευνας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, προέκυψε ότι 16 από τα κοσμήματα που κατασχέθηκαν, είχαν κλαπεί πρωινές ώρες της 30-12-2020, από οικία περιοχής της Φθιώτιδας και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο ομοίως κατασχέθηκε. Την προανάκριση, αναφέρει ακόμη η Αστυνομία,  διενεργεί με μεθοδικότητα η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, με σκοπό την ταυτοποίηση των ιδιοκτητών των υπολοίπων κοσμημάτων, καθώς και των δραστών που ενέχονται στην κλοπή τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις