Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Πρωτοχρονιά 2021: Ευχές για «καλή χρονιά» με μία οικογενειακή φωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Πρωτοχρονιά 2021: Ευχές για «καλή χρονιά» με μία οικογενειακή φωτογραφία

Μητσοτάκης Πρωτοχρονιά 2021: Με μία οικογενειακή φωτογραφία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχήθηκε “Καλή χρονιά” στους φίλους και ακόλουθους του στο Facebook.

Με μία οικογενειακή φωτογραφία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τις δικές του ευχές για το νέο έτος. Ο πρωθυπουργός δημοσίευσε τη φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και σε αυτή ποζάρει με την σύζυγό του Μαρέβα, και τα παιδιά του Σοφία, Δάφνη και Κωνσταντίνο. «Καλή χρονιά! Με υγεία και αισιοδοξία!», είναι η ευχή που συνοδεύει τη φωτογραφία. Σήμερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολούθησε με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου την πρωτοχρονιάτικη δοξολογία στη Μητρόπολη Αθηνών. Στη δοξολογία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Παραβρέθηκαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης και των σωμάτων ασφαλείας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καλώντας τους πολίτες να κάνουν λίγη ακόμα υπομονή τηρώντας τα μέτρα.  «Εφέτος γιορτάζουμε διαφορετικά: στο σπίτι, με την οικογένειά μας, κλείνοντας την πόρτα στον ιό. Γιατί τα κρούσματα υποχωρούν, όμως οι κίνδυνοι καραδοκούν. Και, παρά την πολύμηνη κόπωση, θα ήταν άδικο λίγες στιγμές χαλάρωσης να γκρεμίσουν όσα με θυσίες χτίσαμε έως σήμερα. Αλλωστε, το διαβατήριο για μία καλύτερη ζωή βρίσκεται ήδη εδώ: το εμβόλιο είναι η ασπίδα μας και η σκυτάλη της υγείας που παραλαμβάνει ο καινούργιος χρόνος από τον παλιό που φεύγει.

Πρωτοχρονιά 2021: Η οικογενειακή φωτογραφία
Κυριάκος Μητσοτάκης οικογένεια

Συμπολίτες μου, το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021

Τώρα, συνεπώς, είναι η ώρα να διασχίσουμε με ωριμότητα τη γέφυρα ανάμεσα στο τέλος του πολέμου με τον κορονοϊό και στην αρχή της μάχης για την πρόοδο. Μία γέφυρα, όμως, που κρύβει παγίδες. Γι’ αυτό και πρέπει να την περάσουμε με αργά και σταθερά βήματα. Έτσι, οι περιορισμοί θα διατηρούνται όσο δεν θα τηρούνται. Γιατί τα μέτρα αποδίδουν μόνον όταν κάποιοι δεν τα προδίδουν. Και θα αίρονται σταδιακά, καθώς θα εμπεδώνεται η σιγουριά. Με προτεραιότητα πάντα το άνοιγμα των σχολείων μας», προσθέτει.

«Συμπολίτες μου, το εμβόλιο κατά του Covid αποτελεί το πρωτοχρονιάτικο δώρο του 2021. Και το δικό μας αντίδωρο θα είναι η καθολική αποδοχή του. Γιατί σημαίνει αυτοπροστασία αλλά και αλληλεγγύη προς τους αγαπημένους μας. Η προφύλαξη του καθένα δεν επιτρέπει επιφύλαξη από κανέναν. Η ελευθερία της άρνησης δεν μπορεί να γίνεται άρνηση της ελευθερίας. Και όσο προχωρεί ο εμβολιασμός, τόσο θα υποχωρεί ο κορωνοϊός», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις