Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πομπέο – Παρθενώνας: Με Ελλάδα η ευχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την Πρωτοχρονιά
ΚΟΣΜΟΣ

Πομπέο – Παρθενώνας: Με Ελλάδα η ευχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την Πρωτοχρονιά

Πομπέο - Παρθενώνας: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανάρτησε φωτογραφία με τα πυροτεχήματα στην Ακρόπολη

Με φόντο τον Παρθενώνα ευχήθηκε Καλή Χρονιά ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στο Twitter, επέλεξε να αναρτήσει 4 φωτογραφίες από διαφορετικά μέρης της Γης, ανάμεσά τους και μια εικόνα από τα πυροτεχνήματα στην Ακρόπολη.  Ο Μάικ Πομπέο έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: “Ευτυχισμένο το νέο έτος. Γιορτάζουμε την αρχή του 2021 σε όλο τον κόσμο. Ο πλανήτης επωφελήθηκε από τα τέσσερα μεγάλα χρόνια της America First (την πολιτική της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ). Παρακολουθήστε αυτόν τον χώρο (εννοεί τις φωτογραφίες)”.

Έλαμψε η Αθήνα

Στον πανέμορφο λόφο του Λυκαβηττού, με φόντο τα φώτα της Αθήνας, υποδέχτηκε η πρωτεύουσα το 2021. Μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ1 και την ψηφιακή πλατφόρμα Ertflix.gr μεταδόθηκε το εντυπωσιακό φωτιστικό show με video projections, σ’ ένα καλωσόρισμα του νέου χρόνου που σίγουρα θα θυμόμαστε για καιρό με υπέροχη μουσική και αγαπημένα τραγούδια από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Η βραδιά ξεκίνησε με ένα λυρικό βίντεο και μία καθηλωτική χορογραφία που σκιαγράφησαν με μοναδικό τρόπο πώς αυτή η ιδιαίτερη χρονιά που πέρασε μας κράτησε σε απόσταση, μας κράτησε μακριά.

Πυροτεχνήματα Αθήνα 2021 αλλαγή χρόνου Πρωτοχρονιά

Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν δύο ιδιαίτερα δημοφιλείς παρουσίες της ελληνικής τηλεόρασης, οι ταλαντούχοι ηθοποιοί Μαρία Κίτσου και Δημήτρης Γκοτσόπουλος. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, οι παρουσιαστές υποδέχτηκαν στη σκηνή τον Δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. “Το 2021 να μας βρει όλους υγιείς. Να μας βρει όλους νικητές. Άλλωστε η ζωή πάντα νικά. Να είμαστε λοιπόν όλοι μαζί, να είμαστε όλοι καλά και σύντομα να μπορούμε να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα. Ανάσα αγάπης, ανάσα ελπίδας, ανάσα ζωής”, ήταν η ευχή του Δημάρχου Αθηναίων για τη νέα χρονιά.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με το “Πάει ο παλιός ο χρόνος”, και με εικόνες από τη γιορτινά φωτισμένη Αθήνα, από την πόλη που – υπό κανονικές συνθήκες – δεν κοιμάται ποτέ, και που σφύζει από ζωή. Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων για την υποδοχή του 2021, πραγματοποιήθηκε με αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υγειονομικών κανόνων και χωρίς την παρουσία κοινού.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις