Κινέζα στη βαλίτσα – Βίλια: Ποια ήταν η άτυχη 38χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη

ΕΛΛΑΔΑ

Κινέζα στη βαλίτσα – Βίλια: Ποια ήταν η άτυχη 38χρονη που βρέθηκε δολοφονημένη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κινέζα στη βαλίτσα - Βίλια: Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη ή των δραστών της αποτρόπαιης αυτής ανθρωποκτονίας.

01.01.2021 | 09:29

Μητέρα ενός αγοριού, ηλικίας 16 ετών, που ζει με τον πατέρα του στην Κίνα, μια δυναμική γυναίκα, που εργαζόταν σε κατάστημα της «Chinatown», κάτω από την Ομόνοια για να στέλνει χρήματα στην οικογένεια της, μέχρι την αναστολή λειτουργίας του λόγω του κορωνοϊού, ήταν η Lin Qiu Yun η σορός της οποίας βρέθηκε μέσα σε βαλίτσα, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση, μεταξύ Βιλίων και Ασπροπύργου.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η άτυχη γυναίκα, που ζούσε με δύο συμπατριώτες της στο Μεταξουργείο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Alphafreepress, εξαφανίστηκε μέρα-μεσημέρι, στις 17 Οκτωβρίου. Στις 12 εκείνης της ημέρας, όπως έχει ήδη καταθέσει στην Αστυνομία από την εποχή της εξαφάνισης, την είδε να κινείται κοντά στην Ομόνοια, ένας συμπατριώτης της. Η 38χρονη Lin Qiu Yun, πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες είχε φύγει εκείνο το μεσημέρι από το σπίτι όπου διέμενε στο Μεταξουργείο για να πάει κάπου, ίσως σε κάποιο ραντεβού με άγνωστο άτομο που της είχε υποσχεθεί δουλειά. Την ημέρα εκείνη είχε πάρει μαζί της μια καφέ τσάντα και το κινητό της τηλέφωνο. Φορούσε μαύρο μπουφάν, μαύρα παπούτσια και τζιν παντελόνι.

Οι δύο συγκάτοικοί της από την Κίνα με τους οποίους διέμενε και εκ των οποίων ο ένας δήλωσε στις Αρχές κουμπάρος της, θεώρησαν αρχικά ότι είχε πάει σε φιλικό της σπίτι. Όμως, καθώς οι ημέρες περνούσαν και δεν έδινε σημεία ζωής, ενώ και το κινητό της ήταν κλειστό, αποφάσισαν ανήσυχοι όπως έχουν πει να ενημερώσουν και την Αστυνομία αλλά και να απευθυνθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού», για να εκδοθεί ανακοίνωση με την φωτογραφία της. Η αναφορά αυτή έγινε στις 24 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα δηλαδή μετά την εξαφάνισή της. Από το Τμήμα Ασφαλείας της Ομόνοιας όπου είχε γίνει η καταγγελία της εξαφάνισης, έγιναν πολλές προσπάθειες εντοπισμού της αλλά μάταια.

Ζητήθηκε ο φάκελος

Τώρα και μετά την ταυτοποίησή της ως της γυναίκας που ο άγνωστος δολοφόνος έκλεισε μέσα σε βαλίτσα και έκρυψε σε θάμνους στην περιοχή που προαναφέρθηκε, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, έχουν ζητήσει ήδη τον φάκελο με τις ενέργειες που είχαν γίνει μετά την καταγγελία και μελετούν τα στοιχεία. Παράλληλα πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε και βέβαια θα κληθούν στην Ασφάλεια Αττικής πλέον όλοι οι γνωστοί της, οι Κινέζοι με τους οποίους ζούσε και οι Έλληνες που τη γνώριζαν.

Σε πρώτη φάση της έρευνας θα επιδιωχθεί να γίνει γνωστό ολοκληρωμένα ποια ήταν η διαδρομή της την μοιραία ημέρα της εξαφάνισης. Κατά δεύτερον θα επιχειρηθεί να εντοπιστεί στο περιβάλλον της το άτομο ίσως που την πλησίαζε με άλλους σκοπούς, δηλαδή να έρθουν στο φως οι σχέσεις της με οποιονδήποτε τη γνώριζε. Σε τρίτη φάση, αν η έρευνα φθάσει σε αδιέξοδο, θα απομένει το τυχαίο γεγονός, δηλαδή μία αρπαγή της ξαφνική, αστραπιαία και εν συνεχεία η δολοφονία της σε άγνωστο σημείο και η τοποθέτησή της σε βαλίτσα. Οι δύο ιατροδικαστές που διενήργησαν την Πέμπτη τη νεκροτομή στη σωρό της άτυχης μητέρας από την Κίνα, δεν διαπίστωσαν μεν εξωτερικές κακώσεις, δύσκολη αποστολή λόγω και της προχωρημένης σήψης του πτώματος, αλλά δεν αποκλείουν ο θάνατος της γυναίκας να προήλθε από ασφυξία.

Κάτι που θα επιβεβαιωθεί ίσως από τις τοξικολογικές εξετάσεις στις οποίες προχωρούσαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας και Σουλτάνα Μαριανού.

Οι τελευταίοι βοήθησαν πολύ την Ασφάλεια να προσανατολιστεί στο ποια ήταν η γυναίκα της βαλίτσας, που βρήκε τυχαία κυνηγός στην περιοχή των Βιλίων, από δύο στοιχεία. Πρώτον ότι διέκριναν έστω και σε αυτή την κατάσταση της σωρού ασιατικά χαρακτηριστικά. Δεύτερον, λόγω του ακριβούς ύψους της. Ήταν 1.50μ, αναφερόταν άλλωστε αυτό και στην ανακοίνωση του Missing Αlert από το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Exit mobile version