Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – ταβέρνα “Κρητικός”: Ο ιδιοκτήτης γράφει για τον πρωθυπουργό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – ταβέρνα “Κρητικός”: Ο ιδιοκτήτης γράφει για τον πρωθυπουργό

Μητσοτάκης - ταβέρνα "Κρητικός": Πρόκειται για την ταβέρνα "Κρητικός" στην Αμφιάλη την οποία είχε επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός τα Χριστούγεννα.

Μια ακόμη σπουδαία πρωτοβουλία από ανθρώπους που σκέφτονται τον διπλανό τους, ιδίως εν μέσω lockdown, έγινε γνωστή από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Το εστιατόριο «Ο Κρητικός» στο Κερατσίνι καθημερινά μοιράζει μερίδες φαγητού σε άπορους, δίνοντας παράλληλα μάθημα αγάπης σε όλους. Και στα δύο lockdown, ο ιδιοκτήτης δεν άφησε νηστικούς εκείνους που γνώριζε πως αναζητούσαν λίγο φαγητό, ενώ οι δωρεάν μερίδες έφτασαν να αγγίζουν καθημερινά σχεδόν τις 700! Την ταβέρνα, επισκέφθηκε ανήμερα των Χριστουγέννων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που αποκάλυψε με ανάρτησή του ο ιδιοκτήτης. Ο πρωθυπουργός, μοίρασε φαγητό, δώρα και παιχνίδια σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Σχεδόν μία εβδομάδα μετά από την επίσκεψη Μητσοτάκη, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου Δημήτρης Καρκανοραχάκης που μοιράζει μερίδες φαγητού σε συμπολίτες μας αποκάλυψε ότι “για πρώτη φορά ένας Έλληνας πρωθυπουργός μου πλήρωσε τον χασάπη, τον φούρνο, τις μπουκάλες μου, μου έφερε ψυγεία”. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην παρουσία της υφυπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου στην περιοχή προκειμένου να δει τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων και να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Μητσοτάκης στην ταβέρνα “Κρητικός”

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημήτρη Καρκανοραχάκη

Σήμερα δεν θα μιλήσουμε για το πόσες μερίδες δώσαμε…θα μιλήσουμε για το ότι για πρώτη φορά ένας Έλληνας πρωθυπουργός μου πλήρωσε τον χασάπη, τον φούρνο, τις μπουκάλες μου, μου έφερε ψυγεία αλλά το θέμα δεν είναι αυτό… Το θέμα είναι ότι μου έστειλε την υφυπουργό εργασίας και πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου και πήγαμε σε ορφανά παιδάκια που μένουν μόνα τους και πήγαμε να γνωρίσει εγκύους στην παραγκούπολη του Περάματος, ανήλικες εγκύους με σύνδρομο down που μένουν σε παράγκες χωρίς ρεύμα, μιλάμε για Έλληνες όχι Ρομά που είναι σύνηθες δυστυχώς να μένουν χωρίς ρεύμα…

Έκατσε τέσσερεις ώρες μαζί μου και σκαρφάλωσε στα βράχια για να δει που μένουν που από την δυσοσμία έκανα εμετό και πάλι, τους είπε για τα επιδόματα, τους κατεγραψε γιατί αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν γνώση ούτε για τα επιδόματα ούτε έχουν λεφτά να δώσουνε 20€ για να κάνουν τις αιτήσεις σε έναν λογιστή για να πάρουν αυτά που δικαιούνται από το κράτος, εδώ μένουν χωρίς ρεύμα και χωρίς νερό, ευχαριστώ που ήρθε και τα είδε και είμαι σίγουρος ότι επειδή έκλαψε θα κάνει κάτι σίγουρα!

Ταβέρνα Κρητικός Κερατσίνι

Μητσοτάκης: Στη Λέσβο σήμερα

Στη Λέσβο θα μεταβεί, σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονται τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και θα ενημερωθεί από τα στελέχη του Λ.Σ. για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί την προσωρινή Δομή Φιλοξενίας αιτούντων ασύλου, στο Μαυροβούνι, ενώ μετά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην 98 ΑΔΤΕ, όπου και θα ακούσει και τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί με επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Κυριάκος Μητσοτάκης μάσκα Μέγαρο Μαξίμου
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις